El Firefox 4, 5, 6 i 7 per al 2011

Durant l’any 2010 Mozilla s’ha esforçat per preparar el Firefox 4 i de cara al 2011 vol presentar fins a 4 versions noves. L’objectiu principal és oferir a l’usuari final les novetats el més ràpid possible per poder competir amb la resta de navegadors que ja segueixen aquest estil d’actualizacions.

Així que durant el propers mesos arribaran moltes novetats com per exemple:

  • Resposta a l’inici i durant l’ús del navegador inferior a 50ms.
  • Compatibilitat amb els nous sistemes operatius.
  • Millora en la interfície per fer-la més fluida.
  • Reducció dels passos d’actualització del navegador.

Pel Firefox 5 s’espera millorar la interfície i oferir compatibilitat amb sistemes operatius de 64 bits, de moment només Windows.

Com podeu veure en la imatge el primer canvi significatiu consistiria en la incorporació de les aplicacions web directament a la interfície del navegador.

Per al Firefox 6 es vol suportar aplicacions web així com millorar encara més el rendiment del Javascript i suport per OS X 10.7, el proper sistema operatiu d’Apple.

Finalment per al Firefox 7 es vol implementar un gestor de processos per separar tots els serveis del navegador i així aconseguir seguretat i estabilitat.

El primer en arribar serà, però, el Firefox 4 que com ja sabeu esta pràcticament al final del seu desenvolupament.

Si s’aconsegueix mantenir aquest ritme d’actualitzacions tindrem una nova versió del navegador cada 3 mesos aproximadament. Cal dir que de moment tot això no són més que previsions i possiblement algunes d’aquestes novetats proposades realment no es materialitzaran o no es podran complir els terminis de llançament de noves versions.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Tweets that mention El Firefox 4, 5, 6 i 7 pel 2011 « mozilla.cat -- Topsy.com on ::

    […] This post was mentioned on Twitter by Mozilla en català, Mozilla en català. Mozilla en català said: El Firefox 4, 5, 6 i 7 pel 2011 http://bit.ly/f39Udh […]