El Firefox 4 no obtindrà 100 punts a l’Acid3 Test

El Firefox 4 en aquests moments obté una puntuació de 97 punts sobre 100 a l’Acid3 Test. Aquest és un test creat el 2008 i que pretenia poder evaluar d’una manera objectiva la compatibilitat amb els estàndards web dels navegadors.

Hi ha diversos navegadors com el Google Chrome o l’Opera que ja aconsegueixen els 100 punts, però el Firefox no. Per sort, Mozilla ha donat explicacions sobre això.

Els 3 punts que els falten fan referència als tipus de lletra de les imatges SVG, implementar aquests tipus de lletra en un navegador és una tasca molt díficil si es vol fer correctament, ja que no estan pensats per ser utilitzats en el web. A més, l’equip de desenvolupament de l’SVG ja els han exclòs del codi principal de l’SVG i l’han deixat com una especificació a part.

Per sort hi ha alternatives com l’estàndard WOFF que és més senzill d’implementar, funciona en tots els navegadors i realment està pensant pel seu funcionament en webs.

Alguns motors com l’Opera i el Webkit (Chrome i Safari) han fet una implementació a mitjes dels tipus de lletra SVG. El just perquè l’Acid3 Test ho consideri correcte i els doni els 3 punts, però insuficient per ser útil per algun desenvolupador web.

De manera que aquests 3 punts de l’Acid3 Test s’han convertit en un tema d’imatge, i no realment un tema de respecte als estàndards. Perquè ni el Firefox, ni el Chrome, ni l’Opera implementen correctament aquesta tecnologia.

Així que el més possible és que el Firefox mai arribi a aconseguir 100 punts a l’Acid3 Test, ja que actualment hi ha tecnologies que són més interessants que els tipus de lletra de l’SVG. Això no es va tenir en compte quan es va crear l’Acid3 Test i per això ara apareixen aquests resultats.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de L’Internet Explorer ja és aquí, per intentar ressucitar Microsoft a la guerra de navegadors | Bits Catalans on ::

    […] són de característiques que no els interessa implementar. Mozilla fa poc també va fer un anunci semblant, dient que renunciaven als tres punts que els falten per als cent, ja que consideren que no aporten […]

  2. Pingback de Les novetats del Firefox 4 « mozilla.cat on ::

    […] la prova de l’Acid3 Test. Tot i això, des de Mozilla ja han dit que els tres punts restants no tenen intenció d’aconseguir-los, ja que es tracta de tecnologies no necessàries. […]