Personalitza el Firefox 4 perquè sigui com el Firefox 3.6

El Firefox 4 portava molts canvis i potser alguns d’ells no us han acabat de convèncer. A continuació detallarem una sèrie de passos per deixar el Firefox 4 el més semblant possible al Firefox 3.6, tant pel que fa a la interfície com a les seves característiques.

Barra de títol i pestanyes

Cliquem amb el segon botó del ratolí sobre la barra de navegació o la barra de pestanyes però sense clicar sobre cap botó ni cap pestanya. En el menú desplegable que ens apareix, marquem Barra de menú i desmarquem Pestanyes a dalt.

Botó Actualitza i Atura

Amb el Firefox 3.6 els botons per actualitzar i aturar la càrrega de la pàgina van passar a quedar integrats dins la barra d’ubicació. Per a canviar-ho només cal clicar sobre la barra de navegació o de pestanyes amb el segon botó del ratolí i anar a Personlitza…. Allà ens trobarem amb l’opció d’arrossegar els botons de la interfície on vulguem.

Primer de tot arrossegarem el botó Actualitza i Atura a la banda esquerra de la interfície. Però això no és suficient, ja que per defecte els dos butons es fusionen en un, de manera que si s’està carregant la pàgina només es mostra el botó Atura i si no s’està carregant només es mostra l’Actualitza. Per aconseguir que no es fusionin haurem de situar algun element al mig perquè quedin separats, una bona idea seria posar-hi un Espai flexible, que serà invisible.

Barra d’adreces d’adreces d’interès

Per tornar a tenir la barra d’adreces d’interès com sempre haurem de clicar amb el segon botó sobre la barra de navegació o de pestanyes i marcar Barra de les adreces d’interès. Alhora, potser ens interesssa treure el botó d’Adreces d’interès per fer-ho repetim el mateix procediment d’abans: segon botó sobre la barra de navegació o de pestanyes i Personalitza, des d’allà, arrosseguem el botó d’Adreces d’interès a la finestra que ens ha aparegut.

Botó de pàgina d’inici

Un altre “moviment” que hi va haver va ser el de moure el botó de la pàgina d’inici (que es representa amb una caseta) a la banda dreta. Per tornar-lo a l’esquerra és el mateix procediment de sempre, anem a Personalitza i l’arroseguem fins on vulguem.

Botó d’RSS

Per tornar a posar el botó d’RSS al mateix lloc on era al Firefox 3.6 ens hem de baixar la següent extensió: RSS Icon.

Barra d’estat

La barra d’estat és un dels elements més importants que va desaparèixer amb el Firefox 3.6, per sort hi ha una extensió anomenada Status-4-Evar que et permet tornar a posar-la i a més personalitzar-ne diversos paràmetres.

Perquè s’ajusti al màxim al comportament del Firefox 3.6, haurem d’anar a les seves opcions i a la pestanya Progress desmarcar l’opció Show progress in the location bar i a la pestanya Download posar el Download status button text com a Both.

Els botons del Firefox 3.6 i eliminar les transparències Aero

Podem canviar el tema del Firefox per tenir uns botons com els del Firefox 3.6 en un Windows XP. Per això haurem d’utilitzar aquest tema: Firefox 3 theme for Firefox 4+.

Si volguéssim deixar els botons com són al Firefox 4 però vulguéssim treure les transparències del fons que hi ha en sistemes Windows Vista, podem utilitzar un Personas com el Wongs OS integration theme.

Navega per nom

Amb el Firefox 3.6, quan escrivíem el nom d’una pàgina a la barra d’ubicació, sovint ens redireccionava directament a la pàgina. Per exemple, si al Firefox 3.6 escrivies facebook, directament et portava al Facebook.

Amb el Firefox 4 aquest comportament es va canviar i si ara escrius facebook a la barra d’ubicació, vas a parar als resultats de Google amb aquesta cerca. Això fa que hagis de gastar més temps per anar fins una pàgina.

De manera que si voleu tornar a tenir el comportament del Firefox 3.6, podeu provar l’extensió Browse By Name.

Utilitzar extensions incompatibles amb el Firefox 4

Per aconseguir fer funcionar una extensió que no s’ha actualitzat al Firefox 4 podem utilitzar el Add-on Compatibility Reporter. Tot i això, aquesta característica pot donar problemes, ja que és probable que si una extensió no s’ha marcat com a compatible per al Firefox 4 sigui perquè dóna problemes amb aquesta versió navegador. Així que utilitzeu aquesta eina sota la vostra responsabilitat.

Si heu seguit tots els passos tindreu un navegador com el de l’inici de l’article: amb tots els avantatges del Firefox 4 però amb l’estètica i el comportament del Firefox 3.6. Si sabeu més trucs o maneres de fer que el Firefox 4 s’assembli al Firefox 3.6, feu-nos-ho saber!

Share Button