Canvis a la barra d’ubicació al Firefox 6 i 7

A les properes versions del Firefox veurem alguns canvis a la barra d’ubicació per fer-la més neta i intuïtiva. Són uns canvis que porten parlant-se durant mesos o fins i tot anys i que finalment es duran a terme.

El Firefox 6 ressaltarà el domini on ens trobem de manera que sigui més fàcil identificar el lloc web on som. Aquesta és una mesura senzilla per lluitar contra les pesca electrònica ja que d’aquesta manera tothom veu més fàcilment si és al lloc on creu ser.

El Firefox 7, per la seva banda, eliminarà el prefix del protocol http:// i la barra final. De manera, que l’adreça http://www.mozilla.cat/ es mostrarà www.mozilla.cat.

L’eliminació del protocol només es farà quan estiguem a l’HTTP. De manera que si ens trobem a un web HTTPS sí que se’ns mostrarà.

L’eliminació de la barra final només hi serà quan estiguem a la pàgina principal del lloc web, de manera que l’adreça http://www.mozilla.cat/2011/07/01/seguint-el-firefox-5-arriba-el-thunderbird-5/ es mostrarà www.mozilla.cat/2011/07/01/seguint-el-firefox-5-arriba-el-thunderbird-5/ (amb la barra final).

Recordeu que el Firefox 6 està previst per aquest setembre i el Firefox 7 per a finals d’any.

Share Button

No responses yet

 1. xavier escrigué el :

  Copiant el que fa el Chrome….

 2. Aljullu escrigué el ::

  No és ben bé una còpia perquè d’aquests temes se’n parlava abans que ho implementés el Chrome. És més, algunes extensions permetien tenir algunes d’aquestes característiques al Firefox abans i tot que aparegués el Chrome.

  El que és cert, és que el Google Chrome ho ha implementat abans.

 3. Pingback de Canvis a la barra d’ubicació al Firefox 6 i 7 // la tafanera on ::

  […] Canvis a la barra d’ubicació al Firefox 6 i 7 http://www.mozilla.cat/2011/07/03/canvis-a-la-barra-dubicacio-al-fi…  per PauGNU fa 2 segons […]