Mozilla i Google comencen a treballar en una millor integració entre les aplicacions web i els navegadors

Molt probablement el futur d’Internet passi per les aplicacions web, és a dir, continguts d’Internet que es puguin utilitzar com si fossin programari d’escriptori. Des de fa un temps Mozilla i Google estan en contacte per afegir algunes demos als seus navegadors que els facin compatibles amb aquesta noves aplicacions i així tenir preparats els navegadors per quan els desenvolupadors web comenci a utilitzar aquestes noves tecnologies.

Des de Mozilla Labs han llançat un conjunt d’extensions per al Firefox que ens avisen quan arribem a un web que té una aplicació associada. Llavors, podrem escollir “instal·lar” aquella aplicació al nostre navegador o no. Si escollim fer-ho, l’aplicació ens apareixerà sempre a un menú que podrem obrir des de la barra de complements. En iniciar-la, veurem que ho fa en una pestanya d’aplicació i amb la barra de navegació amagada.

Les aplicacions també haurien de ser capaces d’interactuar entre elles. Per exemple, al vídeo adjunt, es veu un exemple d’una aplicació que converteix les imatges a color sèpia. Pot agafar directament la imatge del flickr, fer-li les modificacions pertinents, i tornar a enviar-la al flickr; sense que l’usuari s’hagi de baixar res al seu ordinador.

Però això aniria més enllà. Per exemple, en un futur, la nostra xarxa social hauria de poder interactuar amb la nostra aplicació de calendari. Per exemple, si ens afegim a un esdeveniment del Facebook, s’anotaria automàticament al nostre Google Calendar. Podeu veure més exemples pràctics aquí.

També es veu l’exemple de l’aplicació del New York Times, que permet consultar les notícies amb una interfície diferent més integrada amb el navegador.

Conjuntament a tot això, també es dóna informació per als programadors web perquè creïn aplicacions vinculades a les seves pàgines quan ho vulguin.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Mozilla y Google – Aplicaciones Web y Navegadores #Video | GeeksRoom on ::

    […] [Fuente Mozilla.cat] Si te gustó, compartilo! Tweet {lang: 'es'} Artículos Relacionados Foodily, buscador de recetas de comidas se integra con FacebookRifalia, organiza sorteos en forma gratuitaLa historia de los 10 sitios web con más tráfico [Infografía]Partido político suizo llama a disminuir el uso de PowerPoint […]