Recall Monkey, el cercador de l’historial

Segueixen sortint nous productes innovadors de Mozilla Labs i un dels més interessants de les darrers setmanes es diu Recall Monkey i té l’objectiu de portar les tecnologies dels cercadors web al cercador de l’historial del nostre navegador.

Els desenvolupadors s’havien adonat que el cercador de l’historial no era del tot intuïtiu. Posem per exemple que ahir vam entrar a una pàgina que es deia Receptes culinàries. Avui hi volem tornar a entrar i per recordar-ne l’adreça la busquem a l’historial; però no en recordem bé el nom i quan la cerquem a la caixa de cerca hi introduïm Receptes de cuina. En el cercador d’un navegador, això no ens retornaria cap resultat, amb el Recall Monkey sí.

El Recall Monkey el que fa és utilitzar un sistema similar al dels cercadors web com Google, Bing, etc. on no es busca que les dues cadenes coincideixin totalment, sinó que es valora la similitud que tenen.

A més, permet algunes accions bàsiques com prioritzar les adreces d’interès als resultats o bloquejar alguns dominis (per exemple, així podrem evitar que ens apareguin pàgines de resultats de Google).

Share Button