Google deixa de desenvolupar la barra de Google per al Firefox

Una de les extensions més conegudes de tots els navegadors i sobretot del Firefox és la barra de Google. Es tracta d’una barra que s’instal·la a la interfície del navegador i que permet accedir a diversos serveis de Google d’una manera més senzilla.

La versió de la barra per al Firefox 5 s’estava prorrogant força temps fins que, finalment, Google ha confirmat el que alguns ja es temien: no hi haurà més versions d’aquesta barra per al Firefox.

La raó que donen és que la majoria de característiques de la barra ja estaven integrades per defecte al Firefox, però al bloc Google Operating System han fet un petit resum d’algunes que no ho estan:

  • traducció automàtica (el Chrome sí que la porta)
  • integració amb les adreces d’interès de Google
  • utilitzar Google Docs per obrir documents
  • sistema de correcció ortogràfica una mica diferent pel que fa al funcionament del que porta integrat el Firefox
  • subratllador de termes de cerca
  • suggeriments per a errors de navegació (això també ho porta el Chrome)
  • i més

És per això que la decisió de Google és sorprenent. Més encara tenint en compte que si utilitzem l’Add-on Compatibility Reporter (una extensió que permet “saltar-nos” la comprovació de versió quan instal·lem extensions) veiem que la barra de Google funciona perfectament al Firefox 5, 6 i 7.

Per tot això, hi ha qui demana que s’alliberi el codi de l’extensió perquè algú altre se’n pugui fer càrrec.

Com a bona notícia, a les pàgines d’ajuda de Google ens proposen una llista d’alternatives per suplir totes les funcionalitats que trobem a faltar.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Google deixa de desenvolupar la barra de Google per al Firefox // la tafanera on ::

    […] Google deixa de desenvolupar la barra de Google per al Firefox http://www.mozilla.cat/2011/07/24/google-deixa-de-desenvolupar-la-b…  per apocalipshit fa 3 segons […]