Apareixen les primeres maquetes del nou disseny del Firefox

Molt probablement el Firefox 6, 7 i 8 continuaran amb la mateixa interfície que hi ha ara excepte alguns petits retocs, però més endavant podríem veure un gran canvi igual que el que hi va haver amb el Firefox 4.

Mozilla ha publicat unes maquetes dels models amb els quals estan treballant actualment.

Hi ha diversos canvis a destacar:

 • Desapareix el botó Firefox i es crea un nou botó d’eines a la banda dreta que incorpora les característiques més importants amb icones.
 • Els botons d’anar enrere i endavant queden “enganxats” a la barra d’ubicació i el d’anar endavant només es mostra si es pot clicar.
 • Desapareix la barra de cerca; des de fa temps està previst integrar-la amb la barra d’ubicació.
 • El botó de la pàgina d’inici és visible sempre a la barra de pestanyes.
 • Les pestanyes no actives, tenen un fons transparent.
 • El botó per afegir la pàgina a les adreces d’interès i el menú per desplegar les adreces d’interès que tenim desades, s’uneixen en un.
 • En mode de pantalla completa la barra de pestanyes es fusiona amb la barra d’eines, similar a l’experiment OneLiner que vam comentar fa poc a Mozilla.cat.

De moment això només són algunes idees sobre les quals treballar, molt probablement el disseny final sigui força diferent. L’objectiu és fer la interfície el més senzilla i neta possible deixant visibles a primer cop d’ull els elements més utilitzats: botó d’anar enrere, actualitzar, barra d’ubicació, pestanyes, adreces d’interès…

Podeu veure totes les maquetes a aquesta pàgina. Per als impacients, un usuari ha creat un tema per intentar simular aquest aspecte a les versions actuals del Firefox.

Share Button

No responses yet

 1. Pingback de Apareixen les primeres maquetes del nou disseny del Firefox // la tafanera on ::

  […] Apareixen les primeres maquetes del nou disseny del Firefox http://www.mozilla.cat/2011/08/04/apareixen-les-primeres-maquetes-d…  per oriolsbd fa 2 segons […]

 2. xavier escrigué el :

  és a dir Firefox del 2013 serà com el Chrome del 2010 😉

 3. Enric escrigué el :

  Però si és clavat al Chrome!?