Mozilla publica la versió final del Firefox 6

No fa ni dos mesos que tenim la versió final del Firefox 5 i ara ja s’ha publicat el Firefox 6, això és així perquè Mozilla va canviar la seva política d’alliberament per poder oferir les novetats als usuaris el més aviat possible, de manera que tindrem un nou Firefox cada sis setmanes.

Aquesta nova versió porta les següents novetats:

 • La barra d’ubicació ressalta amb color negre el domini on ens trobem, perquè sigui més fàcil identificar-lo i, per tant, sigui més difícil caure a un parany de pesca electrònica.

Barra d'ubicació al Firefox 6

 • L’identificador del certificat que apareix quan estem en una connexió segura https:// té un nou disseny.

 • S’ha creat una nova pàgina especial, about:permissions, que ens permet gestionar quins permisos donem a cada lloc web de manera senzilla: a la barra esquerra ens apareix una llista amb els llocs web que hem visitat i a la dreta un panell per seleccionar les opcions que volem: permetre les galetes, les finestres emergents, que s’emmagatzemin les contrasenyes…

 • Paral·lelament s’ha millorat la pàgina about:memory, per fer-la més fàcil d’entendre visualment.

 • S’ha afegit un enllaç al Gestor de complements per comprovar que tenim els connectors actualitzats.

  • S’ha millorat el desplaçament a través de la pàgina (scroll) en sistemes Windows, fent que doni la sensació que el Firefox respon millor.
  • S’ha afegit compatibilitat amb l’API dels WebSockets, esdeveniments enviats pel servidor, window.MatchMedia() i altres tecnologies novedoses.
  • El nou Firefox ara sap interpretar les etiquetes <progress> definides en l’HTML 5 i que serveixen per mostrar gràficament quin és l’estat d’un procés sense haver d’utilitzar JavaScript, que és més lent. Podeu veure’n un exemple aquí.

  • S’ha afegit una eina per a desenvolupadors que permet executar codi JavaScript al moment anomenada Scratchpad.
  • Totes les eines per a desenvolupadors s’han agrupat a un element del menú Eines.
  • S’han corregit 6 vulnerabilitats de seguretat, 4 de les quals considerades crítiques i diversos problemes d’estabilitat.
  • S’ha millorat la velocitat d’inici del Firefox quan s’utilitza el Panorama.

  firefox 6.0

  Share Button

  No responses yet

  1. Pingback de Publicat el Firefox 6 // la tafanera on ::

   […] Publicat el Firefox 6 http://www.mozilla.cat/2011/08/16/mozilla-publica-la-versio-final-d…&nbsp; per os2man fa 3 segons […]

  2. xavier escrigué el :

   Segurament hauria estat millor indicar que era la versió 4.2. Els canvis d’aquesta versió no semblen justificar un increment del número de versió.

  3. xavier escrigué el :

   El suport del tag no sembla complet… a la pàgina d’exemple que enllaceu, el Chrome mostra més funcionalitats que no pas el Firefox.

  4. Quim escrigué el ::

   Hola Xavier,

   El nou cicle del Firefox és més ràpid que abans. Això vol dir que a cada cicle hi ha menys novetats. I que les novetats que porta són menys visibles. Això també li passa al Chrome.

   Firefox 6 es centra en la millora del rendiment i el desenvolupament de l’estàndard HTML5 (http://www.html5test.com/results.html). Encara hi ha pocs llocs web escrits en HTML5, els desenvolupadors de llocs web encara no s’han posat les piles. I per això les novetats són poc visibles.

   Pel que fa a l’exemple de l’etiqueta “progress” d’HTML5. A http://www.html5test.com/ veuràs que “meter” és un dels elements que encara no estan implementats al Firefox 6, per això no et surt igual la pàgina d’exemple.

  5. aljullu escrigué el ::

   Xavier, la pàgina que enllacem és un exemple del l’etiqueta < progress> i < meter>. El Chrome ja és compatible amb els dos. El Firefox només amb el < progress>, però el mostra amb un aspecte més integrat amb el sistema operatiu.