Arriba el Firefox 7 amb una important reducció de memòria

Tenim una nova actualització del Firefox seguint la nova política d’alliberaments cada sis setmanes. És la versió 7 i porta com a punt clau la reducció de memòria RAM. Algunes proves, fins i tot, quantifiquen aquesta reducció de consum entre el 20% i 30%, i arribant en alguns casos al 50%.

Altres novetats destacables són les següents:

  • Barra d’ubicació simplificada: ara a la barra d’ubicació automàticament s’amaga el protocol del lloc web si és l’http:// (el més comú) i la barra del final de l’adreça (vegeu-ne més informació a l’article on en parlem):

Abans:

Ara:

  • Sincronització instantània: ara el Sync, la tecnologia del Firefox per sincronitzar les adreces d’interès, historial, constrasenyes…, actua quasi instantàniament. Fins ara això no era així i es podien donar casos en què tanquéssim el Firefox sense que s’haguessin sincronitzat les últimes adreces que haguéssim afegit.
  • Telemetria: el Firefox 7 incorpora una nova opció a la pestanya Avançat de les Preferències (o Opcions) que ens permet trametre informació del rendiment a Mozilla, de manera que tinguin més dades per poder millorar el Firefox. Podeu llegir aquest article per saber com activar l’opció.
  • Opcions del complements a la pestanya de complements: ara els desenvolupadors de complements poden fer que les opcions es mostrin directament a la pestanya de complements, sense que s’hagi d’obrir una finestra emergent.
  • El Firefox 7 és compatible amb l’atribut text-overflow: ellypsis, de les CSS3; això permet que si una paraula no hi cap en el format de la pàgina, es mostrin tres punts suspensius al final. És curiós que tots els navegadors ja havien implementat aquesta característica des de feia anys: fins i tot l’Internet Explorer 6 l’incorporava; i el Firefox no ho ha fet fins ara.
  • També s’ha afegit compatibilitat amb l’especificació Web Timing, que permetrà que els desenvolupadors web puguin obtenir certa informació del navegador de l’usuari, com per exemple, quan temps ha tardat en carregar la pàgina. Això permetrà que en un futur els webs es puguin adaptar al tipus d’usuari que tenen al davant, per exemple, oferint versions optimitzades per usuaris amb connexió lenta.
  • S’ha millorat la compatibilitat amb la tecnologia MathML, que permet dibuixar operacions matemàtiques a les pàgines web alhora que permet que els ordinadors les entenguin.
  • Han actualitzat la versió del protocol WebSocket (que va incorporar el Firefox 6) de la 7 a la 8.
  • S’ha millorat en rendiment del Direct2D en etiquetes canvas als Windows.
  • També en sistemes Windows s’ha millorat com es mostren els tipus de lletra.

firefox 7.0

Share Button