El Firefox 10 arriba amb eines per a desenvolupadors i una nova política d’actualització d’extensions

Sis setmanes del Firefox 9 toca celebrar el llançament del Firefox 10, aquest cop amb una bona llista de novetats tant per a usuaris normals com per a desenvolupadors web:

  • El botó per anar endavant s’amaga quan no és operatiu, això fa que tinguem més espai per a la barra d’ubicació.
  • S’ha afegit una eina d’anti-Aliasing per a les WebGL, en general això significa que els models 3D es veuran d’una manera més suava en certes circumstàncies. Podeu veure’n més informació a la Viquipèdia.
  • Pel que fa als estàndards web, s’ha afegit compatibilitat amb les transformacions CSS en 3D i l’API de pantalla completa de JavaScript. Com totes les millores en la compatibilitat amb els estàndards els usuaris finals tardaran a veure una millora directa d’això, però és qüestió de setmanes o mesos que puguem començar a veure més i més pàgines utilitzant efectes CSS 3D i utilitzant les noves eines de JavaScript.
  • Per als desenvolupadors web, s’ha afegit la primera característica del que serà l’assistent de desenvolupament que portarà el Firefox. Es tracta d’un visualitzador de codi HTML i CSS que permet modificar elements al vol i s’hi pot accedir amb la combinació de tecles Ctrl+I. Encara és bastant més limitat que el Firebug, que fins ara era l’eina més utilitzada per això, però està previst que en les properes versions millori notablement, per exemple, el Firefox 11 permetrà veure l’estructura de la pàgina en 3D!

Paral·lelament al llançament, Mozilla ha canviat la seva política d’extensions, de manera que ara totes les que eren compatibles amb el Firefox 9 es consideren també compatibles amb el Firefox 10. Això sempre que no hi hagi avisos d’incompatibilitat. Això és una gran notícia perquè ja no es donaran els casos en què una extensió funcionava perfectament amb una nova versió però com que el desenvolupador no l’havia actualitzat cap usuari la podia instal·lar.

També volem recordar que aquesta és la primera versió de llarga durada del Firefox, de manera que rebrà actualitzacions de seguretat durant tot un any. Podeu llegir-ne més informació en aquest article que vam publicar.

firefox 10.0

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de El Firefox 10 arriba amb eines per a desenvolupadors i una nova política d’actualització d’extensions // la tafanera on ::

    […] El Firefox 10 arriba amb eines per a desenvolupadors i una nova política d’actualització d’ext… http://www.mozilla.cat/2012/01/31/el-firefox-10-arriba-amb-eines-pe…  per PauGNU fa 2 segons […]