Mozilla i Telefónica llançaran durant aquest any mòbils amb Boot2Gecko

Durant el Mobile World Congress que se celebra aquests dies a Barcelona, Mozilla i Telefónica han fet pública la iniciativa Open Web Device, que té l’objectiu de crear dispositius mòbils amb Boot2Gecko incorporat.

Boot2Gecko serà un programari intermediari entre el sistema operatiu i les aplicacions desenvolupat per Mozilla que se centrarà en permetre que aplicacions en HTML5 puguin tenir accés a les eines del telèfon, com la càmera o el GPS. Tot a través del mateix motor que el Firefox: el Gecko; amb un nucli Linux, com els Android; i amb un sistema d’actualitzacions semblant al de les aplicacions de Mozilla.

Segons les primeres informacions, els dispositius es podrien començar a vendre aquests 2012 i seran més econòmics que els que es poden trobar actualment al mercat d’altres marques (iPhone, Android, Window Phone…); malgrat això, el rendiment serà bo, diuen.

Telefónica porta treballant en l’Open Web Device des d’inicis del 2011. Quan es va fer públic que Mozilla també estava treballant en quelcom similar amb el Boot2Gecko, van decidir unir esforços: Mozilla s’ocuparia de la tecnologia web mentre Telefónica s’encarregaria d’integrar aquesta tecnologia amb el nucli del sistema operatiu. Pel que fa al maquinari, anirà a càrrec de Qualcomm.

Share Button