Mozilla publica una versió del Firefox per a mòbils totalment renovada

Des de fa temps teníem disponible una versió del Firefox per a dispositius mòbils però tot i així el mercat encara estava clarament dominat pels navegadors de l’Android i l’iOS. Amb l’objectiu de corregir aquesta situació, Mozilla ha renovat de dalt a baix el seu navegador per a Android i fa pocs dies en va publicar la versió final. Respecte l’antiga versió destaca un rendiment molt més elevat i un nou disseny de la interfície.

Pel que fa a les característiques destaca:

  • Permet sincronitzar les preferències, adreces d’interès, historial, etc. amb altres instal·lacions del Firefox que tinguem, per exemple, amb la de l’ordinador.
  • Incorpora la barra fantàstica, igual que el Firefox d’escriptori, que mostra suggeriments cercant tant en l’URL com en el títol de la pàgina, això permet que trobem més fàcilment el web on volem entrar sense haver d’escriure tota la seva adreça.
  • Té una pàgina d’inici que permet fàcilment entrar a les pestanyes que teníem obertes a l’ordinador o les pestanyes de la nostra darrera sessió.
  • Permet instal·lar extensions, algunes són germanes de les extensions que trobem per al Firefox d’escriptori i altres són fetes especialment per a dispositius mòbils.
  • També és possible utilitzar Personas, que canvien la imatge de la interfície.
  • Porta diversos cercadors integrats a la barra d’ubicació.
  • La geolocalització, que des de fa temps porta el Firefox d’escriptori, és encara més útil per als dispositius mòbils. Per exemple, si cerquem restaurants a un cercador, aquest ens pot suggerir els restaurants que tinguem més a prop.
  • Inclou totes les mesures de seguretat del Firefox d’ordinador i, per exemple, t’avisa quan entres en un lloc fraudulent.
  • També heretat del seu germà gran d’ordinador, el Firefox per a mòbils és un dels navegadors que millor compleix els estàndards i està a l’avantguarda en interpretació de l’HTML5 i les CSS3 en dispositius mòbils.

Cal dir que aquesta versió només funciona en dispositius Android (ja es va deixar clar que no n’hi haurien per a iOS) i no funciona amb els mòbils que utilitzin processadors ARMv6, malgrat que això està previst sol·lucionar-ho. Al web de Mozilla hi ha la llista de dispositius compatibles.

Actualment la versió del Play de Google inclou només 16 llengües. Malauradament, encara no és clara quina ha de ser l’aproximació per apropar a l’usuari totes les llengües que hi falten, entre elles el català. En tot cas, és possible baixar una versió íntegrament en català i plenament funcional des del lloc web Firefox.cat.

Share Button