Mozilla retirarà a finals d’anys l’aplicació Firefox Home de l’AppStore

Des de fa anys se sabia que Mozilla no desenvoluparia cap navegador per als sistemes iOS (iPhone, iPad, iPod Touch…) d’Apple. Això es donava al fet que les polítiques d’Apple no oferien cap garantia a Mozilla que, després de la inversió de desenvolupar el navegador, aquest fos publicat a l’AppStore.

És per aquest motiu que els desenvolupadors del Firefox van decidir fer una aplicació més senzilla que l’única funcionalitat que tingués fos sincronitzar les adreces d’interès i les pestanyes obertes entre el navegador de l’iOS i el Firefox d’escriptori.

Malauradament, aquesta aplicació ha tingut poc èxit i es calcula que només l’utilitzen uns 100.000 usuaris; comparat amb la resta de productes de Mozilla és una xifra molt petita. És per aquest motiu que s’ha decidit deixar de destinar esforços en aquesta aplicació per centrar-los en altres fronts de l’organització com el navegador per a escriptori i Android o el nou sistema operatiu per a mòbils Firefox OS.

La bona notícia és que com que és programari lliure, qualsevol persona o comunitat pot reemprendre’n el desenvolupament. Per aquest motiu Mozilla ja ha publicat una versió del codi especial sense les seves marques registrades per facilitar qualsevol que vulgui continuar-ne el desenvolupament.

Share Button