La darrera versió del Firefox permet integrar les xarxes socials al navegador

Mozilla ha publicat una nova versió del Firefox que va un pas més enllà en el que entenem com a navegador web ja que s’ha integrat amb la Social API.

Es tracta d’una API proposada per Mozilla que permet a les xarxes socials i, en general, a qualsevol pàgina web, integrar elements a la interfície del navegador. Per exemple, podem instal·lar-nos el xat del Facebook al navegador, que ens permetrà xatejar i comprovar si tenim notificacions per llegir des de la mateixa interfície del Firefox, sense haver de tenir la pestanya del Facebook oberta.

També s’han fet millores en la seguretat. En aquest aspecte els connectors són un greu problema, ja que són programes tercers, molt sovint amb el codi tancat i que s’escapen de les mans dels desenvolupadors de navegadors però que poden comprometre la seguretat dels usuaris. Més d’un cop Mozilla s’havia vist obligada a desactivar connectors per insegurs. A partir d’ara s’ha creat una interfície més entenedora que alertarà els usuaris quan estiguin a punt d’utilitzar un connector desactualitzat o riscs per la seguretat.

També s’han afegit novetats per a desenvolupadors web:

  • Les eines per a desenvolupadors ara permeten modificar el codi HTML de la pàgina, des de modificar atributs d’un element fins a canviar el DOM.
  • S’ha modificat la consola web, afegint-li una nova barra, millorant l’autocompletat i permetent fer zoom.
  • També a la consola web, s’ha modificat el comportament de l’ordre $, fins ara només permetia seleccionar elements per la seva id, ara permet fer qualsevol selecció dels elements d’una pàgina com si fos un selector CSS, per exemple $(“#header .menu-item”). Així, a més, s’adapta al comportament de la resta de navegadors.
  • L’estil de l’inspector s’ha fet més minimalista per no interferir en el disseny de la pàgina.
  • El depurador ara permet cercar en tots els scripts.
  • S’ha solucionat un error avisat el 2005 que provocava que elements amb l’atribut box-sizing de les CSS no fessin cas del max-height i min-height.
  • Ara el Firefox és compatible amb l’atribut sandbox de l’etiqueta iframe de l’HTML que permet restringir alguns tipus de contingut que poden aparèixer a l’iframe.

Podeu llegir-ne més informació als següents enllaços:

firefox 17.0

 

 

 

 

Share Button