Click To Play o com fer més segur el teu Firefox

Icona del Firefox quan una pàgina requereix un connectorFa unes setmanes una vulnerabilitat de Java, detectada pel CERT d’EUA, posava d’alerta tota la comunitat internauta i des de la mateixa CERT es recomanava desactivar el Java del nostre ordinador i esperar l’actualització dels nois d’Oracle.

Els usuaris de Mozilla podíem estar més tranquils gràcies a la funció Click To Play, disponible al navegador des de la versió 17, que atorga a l’usuari el poder de decidir quins connectors s’activen al navegar.

Des de la mateixa Mozilla han confirmat que aquesta funcionalitat serà una de les bases irrenunciables de les noves versions.

Click to play als connectors

Click To Play ens permet fer un seguiment més acurat de l’ús que fan les pàgines dels connectors que tenim instal·lats. És a dir, que cada cop que una pàgina demani permís per fer ús d’un connector, nosaltres podem decidir si li donem o no. D’aquesta manera podem evitar que pàgines malicioses facin ús de segons quins connectors com a porta d’entrada al nostre sistema.

Abans, la funcionalitat Click To Play només s’activava amb aquells connectors que estaven obsolets. D’ara en endavant, Click To Play s’activarà automàticament cada cop que una pàgina utilitzi un connector.

Un bon mecanisme de control i de seguretat pel nostre navegador Firefox que haurem de veure com afecta a l’ús del usuari.

Creieu que pot ser una funcionalitat incòmoda? O valoreu més la seguretat que ofereix?

Share Button