Mozilla i Google col·laboren per un estàndard lliure de vídeo-trucades

Des d’aquest passat 4 de febrer ja és possible realitzar vídeo-trucades entre les últimes versions de Firefox i Chrome gràcies a que les dues companyies han implementat l’estàndard WebRTC RTCPeer Connection en els seus navegadors.

Aquest fet farà possible realitzar trucades entre ordinadors usant simplement el nostre navegador i sense la necessitat d’instal·lar una extensió o programari addicional. L’estàndard ja es troba configurat a les versions Firefox Nightly Build i Chrome Beta 23.

Si voleu realitzar una prova haureu de descarregar la versió Nightly i seguir les instruccions que ens donen a Hacks.mozilla.org. Jo mateix ho he fet i no és gaire difícil.

WebRTC és un estàndard de codi obert que permet comunicar en temps real a dos persones a través del navegadors i que obra la possibilitat que tercers programin aplicacions web compatibles entre tots els dispositius que el suportin.

Aquest últim punt és molt important ja que ofereix una alternativa a les empreses privades que no utilitzen un estàndard obert com ara Skype.

Un pas més cap a la comunicació en temps real oberta i gratuïta.

Podeu veure l’exemple que van portar a terme Tood Simpson, responsable de l’àrea d’innovació de Mozilla i Hugh Finnan, director de productes a Google a YouTube.

Share Button