El LibreOffice 4 permet instal·lar temes del Firefox a la seva interfície

Captura de pantalla del LibreOffice 4 amb un Persona instal·latSegurament la majoria de vosaltres coneix el LibreOffice, es tracta d’un paquet ofimàtic desenvolupat comunitàriament i successor del conegut OpenOffice.org. Ahir se’n va publicar la versió 4 amb una novetat especialment interessant per a nosaltres: el LibreOffice permet instal·lar temes del Firefox a la seva interfície.

Primer de tot cal fer un aclariment previ. Entenem per Temes el que abans eren Personas, és a dir, imatges que es dibuixen sota la interfície del navegador. El que fa anys eren els Temes avui en dia s’anomena Temes complets.

De manera que el LibreOffice permet instal·lar Temes però no Temes complets, ja que aquests darrers, a part de canviar la imatge de fons de la interfície, també canviaven els botons, la barra d’ubicació, la forma de les pestanyes, etc. coses que no hi són a la interfície del LibreOffice.

Pàgina web Getpersonas en catalàEn qualsevol cas, es tracta d’un exemple de cooperació entre dos projectes de programari lliure independents. The Document Foundation (desenvolupadors del LibreOffce) podria perfectament haver desenvolupat un sistema de temes diferent al de Mozilla i integrar-lo al seu web, però adoptant el que ja funciona amb el Firefox s’asseguren que ja tenen una bona base de temes creats i centralitzar tots els dissenys en un mateix lloc web. Així els projectes de Mozilla i del LibreOffice es retroalimenten amb la feina de l’altre: els usuaris del Firefox podrem instal·lar els temes que dissenyin per a LibreOffice i els usuaris de LibreOffice podran instal·lar els temes dissenyats per al Firefox. I no només LibreOffice i Firefox, actualment els temes es poden instal·lar també al Thunderbird, el SeaMonkey i el Firefox per a mòbils.

Captura de pantalla de les Opcions del LibreOffice 4 per a instal·lar un PersonaPer afegir un tema al LibreOffice ens hem de dirigir a Eines, OpcionsPersonalització i allà seleccionar l’opció Persona propi i Seleccioneu un Persona, on haurem d’introduir una adreça de getpersonas.com. Encara no accepta adreces de l’AMO, però ja tenen un bug obert al respecte. També consideren canviar la paraula Persona per Tema i així utilitzar el mateix format de noms de Mozilla.

Recordem que LibreOffice és un projecte de programari lliure desenvolupat per la comunitat on tothom hi pot participar voluntàriament. De la traducció al català se n’ocupa un equip de Softcatalà que també estarà molt content de rebre qualsevol voluntari que vulgui col·laborar. Podeu consultar més informació a la pàgina del projecte.

Share Button