La nova versió del Firefox incorpora un visor de PDF integrat

Firefox 19 amb el visor PDFLa fundació Mozilla acaba d’anunciar el llançament del Firefox 19, amb lector PDF integrat com a novetat més destacada.

En la versió 18, el visor PDF ja estava operatiu, però no venia activat per defecte ja que era una versió de prova. En aquesta, no haurem d’activar res per poder gaudir-ne. El lector permet fer les accions habituals com ajustar la mida de la pàgina, pantalla completa, imprimir, desar, etc.

En la vessant més tècnica, s’ha millorat notablement la interpretació de les CSS:

  • El procés per implementar flexbox continua endavant. Flexbox serà un nou sistema de “caixes” per dissenyar pàgines web molt més avançat que el sistema actual (permetrà centrar verticalment, posar marges dinàmics depenent de la mida i el nombre d’elements, etc.). Amb aquesta versió el Firefox ha tret el prefix als atributs relacionats, però l’eina encara ve desactivada per defecte mentre s’acaben de pulir els darrers errors.
  • S’ha incorporat la regla @page que permet crear selectors CSS que només afectin a l’hora d’imprimir.
  • S’ha afegit compatibilitat amb les unitats vh, vw, vmin i vmax que permeten modificar la mida dels elements d’acord amb la mida de la pantalla.
  • El Firefox es converteix en el primer navegador en acceptar l’atribut text-transform: full-width. Això fa que els caràcters ocupin tots el mateix espai horitzontal. Està destinat a poder barrejar caràcters llatins i asiàtics.
    text-transform-full-width

Les altres novetats que porta el Firefox 19 són millores en la velocitat d’arrancada, millores en les eines pels desenvolupadors i solució d’alguns errors.

Per tots aquells que encara no gaudiu del Mozilla Firefox com a navegador, és una bona excusa per baixar-lo.

A més a més, Mozilla ha anunciat el llançament de Firefox 20 pel 26 de març. Estarem, atents a les novetats que porti.

firefox 19.0

Share Button