Més de 2.500 desenvolupadors ja aposten pel Firefox OS

firefox-mobile-os

Aquest 2013 es presenta com l’any dels sistemes operatius mòbils. Fa unes setmanes Blackberry i Ubuntu presentaven en societat el seus nous sistemes operatius, i d’aquí pocs dies, serà el torn del Firefox OS. Un veritable buf d’aire fresc per intentar trencar el duopoli que mantenen Android i iOS des de fa pocs anys.

Un dels punts més importants per determinar l’èxit o el fracàs d’un sistema operatiu depèn, en bona mesura, de la capacitat de crear una comunitat de desenvolupadors al seu voltant i que aquests aportin valor afegit al sistema.

Per aquest motiu, Mozilla i Telefònica han celebrat en aquests últims dies una sèrie d’esdeveniments en varies ciutats del món, l’anomenat Firefox OS Meetup, per promocionar i mobilitzar la comunitat de desenvolupadors. Sembla que l’esforç ha donat el seu fruit i ja són més de 2.500 els desenvolupadors que si han sumat.

Un nombre que creixerà en breu gràcies a les facilitats que suposa programar en HTML 5.

Bones notícies pel sistema operatiu de Mozilla que s’assegura un requisit imprescindible pel projecte, crear un ecosistema propi d’aplicacions, productes i serveis.

geeksphone

Pel què fa a la distribució, Firefox OS es troba en una posició immillorable per aconseguir en poc temps ser el tercer sistema operatiu en importància. Gràcies al recolzament de grans operadores com Telefònica, Deutsche Telekom, Telenor, Etisalat o Telecom Italia, amb 243, 148, 140, 130 i 101 milions de clients respectivament, es troba d’entrada, davant un mercat potencial de 1.000 milions de persones. Nombre que pot créixer ràpidament si es confirma que els gegants Singtel, América Móvil, China Unicom i Vimpelcom, també estan interessats en el sistema operatiu de la Guineu.

A les operadores hem de sumar el recolzament de fabricants de primer nivell com les xineses ZTE i TCL, la francesa Alcatel i, possiblement molt aviat, Huawei, LG i Sony.

Així doncs, esperem amb ganes el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, ja que pot suposar un punt d’inflexió importantíssim pel sector dels sistemes operatius mòbils. Firefox OS, un projecte que va néixer amb la simpatia dels usuaris i de la crítica, pot esdevenir una aposta seriosa i fiable per part de fabricants, operadores i usuaris. Google i Apple tremoleu!

Share Button