La nova versió del Firefox incorpora un nou gestor de baixades i navegació privada per finestres

Firefox 20Mozilla ha publicat un dia més una nova versió del Firefox, aquest cop amb interessants novetats per als usuaris bàsics. A continuació en fem un repàs.

 • S’ha remodelat completament el gestor de baixades del Firefox. Fins ara era una finestra independent que se’ns desplegava quan teníem una baixada en procés. En canvi, amb aquesta nova versió, les baixades s’integren amb la Biblioteca, és a dir, la finestra des d’on es gestiona l’historial i les adreces d’interès.
  Ara bé, quan iniciem una nova baixada ja no se’ns obrirà la finestra automàticament, sinó que ara apareixerà un nou botó a la barra de navegació que portarà sobreimprès el temps que queda perquè acabi la baixada amb una barra de progrés. En clicar-hi a sobre, se’ns desplegarà un plafó per poder accedir ràpidament als darrers fitxers descarregats i un enllaç per obrir la Biblioteca i accedir a tot l’historial de baixades.

 • Una altra gran novetat d’aquesta versió és la navegació privada per finestres. Fins ara, quan estàvem en navegació privada no podíem tenir la nostra sessió normal oberta, amb aquesta nova versió ja podrem navegar utilitzant les dues en paral·lel.
  Finestra privada nova
 • També s’ha millorat com es comporta el Firefox quan un connector es bloqueja. A partir d’ara, ens avisarà que el connector s’ha bloquejat i ens permetrà tancar-lo, evitant així que el problema ens obligui a reiniciar tot el navegador.
 • S’han fet importants millores en el rendiment i la velocitat, per exemple, ara el navegador prioritzarà baixar-se les CSS i el JS abans que les imatges de les pàgines per poder mostrar el més aviat possible alguna cosa en pantalla.
 • Com sempre, s’ha prosseguit en implementar els nous estàndards de JavaScript, CSS i HTML5.
 • S’han arreglat fins a onze vulnerabilitats de seguretat, tres de les quals valorades com a crítiques.

La propera versió s’espera per al 14 de maig.

firefox 20.0

Share Button

No responses yet

 1. pompeu escrigué el ::

  És a dir, que la versió 20 del Firefox funciona igual que el Chrome, no?