Mozilla treballa en un sistema de pagaments obert per Firefox OS

Firefox OS

Mozilla continua preparant el terreny per a l’arribada del seu nou i esperat sistema operatiu mòbil al mercat. I ho farà amb un sistema de pagaments propi sota el braç.

Fa pocs dies, Mozilla presentava al seu blog oficial per a desenvolupadors una versió preliminar d’una API per un servei de pagament electrònic. La Interfície de programació d’aplicacions permetrà als desenvolupadors d’aplicacions processar compres a través del sistema operatiu.

Aquesta API basada amb Javascript i anomenada “navigator.mozPay()” està influenciada per Google Wallet però amb dos diferencies importants. El pagament apareixerà directament a la factura de la tele-operadora i es mantindrà oberta per poder ser utilitzada per un gran nombre de proveïdors de serveis de pagament.

El mecanisme es basa en l’ús d’un JSON Web Token (JWT) per part del desenvolupador per cada proveïdor d’un servei de pagament, i ja hi ha implementacions en Pyhton i Node.js.

Segons expliquen els programadors, tota la transacció de compra es realitzarà a dins la pròpia aplicació. Tot i que la idea inicial és fer la API el més flexible possible, de moment els primers terminals amb Firefox OS comptaran només amb una llista de proveïdors prèviament aprovats. Un cop comprovin que el sistema és 100% segur, obriran més opcions.

Els desenvolupadors interessats poden començar a provar la WebPayment API, tot i que de moment només el Firefox Marketplace és capaç de processar els pagaments. Des de la pròpia Mozilla es recomana no efectuar pagaments reals (utilitzar el paràmetre simulate) fins més endavant, un cop s’hagi comprovat que no hi ha cap error en les transaccions.

A més a més, Mozilla ha anunciat que la plataforma de pagament no serà exclusiva de Firefox OS i que també podrà ser implementada a navegadors d’escriptori o a Android. Un pas més cap a una Internet més oberta i per a tothom.

Share Button

No responses yet

  1. Albert Juhé Lluveras escrigué el ::

    És una molt bona notícia, així els pagaments per Internet deixaran d’estar centralitzats per empreses com PayPal, Amazon o Google, que fins ara controlaven la major part de moviments que es feien a la xarxa.