El Firefox 23 bloquejarà contingut no xifrat en webs xifrades

firefox 23

Si tot just fa uns dies estrenàvem la versió 20 del Firefox i la 23 del nightly, ja ens arriben notícies de les novetats que presentarà la versió 23 del nostre navegador preferit.

La característica més destacada que incorporarà aquesta nova versió serà el bloqueig de contingut no xifrat en pàgines SSL (HTTPS).

L’SSL (Secure Sockets Layer; en català «capa de sòcol segur») proporciona autenticació i privacitat de la informació entre extrems sobre Internet mitjançant l’ús de criptografia. Habitualment, només el servidor és autenticat (és a dir, es garanteix la seva identitat) mentre que el client es manté sense autenticar.

Perquè ens entenguem, que els scripts, fulles d’estil, marcs, fonts tipogràfiques o websockets insegurs en pàgines segures seran bloquejats immediatament en el navegador. En el seu lloc, ens apareixerà una notificació.

Mozilla segueix amb el seu objectiu de fer la web un espai més segur. En la versió actual ja corregia 11 vulnerabilitats i millorava la navegació privada. Amb la versió 22 ja ha anunciat que canviarà la seva política de galetes. D’ara en endavant, només acceptarà les galetes de la pàgina que estiguem visitant i no les de tercers, amb el conseqüent estalvi de publicitat que gaudirem en la nostra navegació. Bé no?

Share Button

No responses yet

  1. Dimas escrigué el ::

    El primer paràgraf confon. Dius que “fa uns dies estrenàvem la versió 20 de Firefox i la 22 del nightly” i realment la versió nightly que s’ha estrenat ja és la 23.

  2. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

    Gràcies Dimas! Ja ho he modificat! 🙂