Les millors dreceres de teclat per al Firefox

Si ets dels que necessitaries que els dies tinguessin 48 hores perquè sempre vas atrafegat i amb el temps just, t’agradarà conèixer aquestes dreceres de teclat per el Firefox.

drecreres_teclat_firefox
Nova finestra: prement Ctrl + N (Windows i Linux) o Cmd + N (Mac) podem obrir una finestra del navegador en una nova finestra.

Nova pestanya: prement Ctrl + T (Windows i Linux) o Cmd + T (Mac) obrirem una nova pestanya.

Obrir pestanya tancada: prement Ctrl + Maj + T (Windows i Linux) o Cmd + Maj + T (Mac) tornarem a obrir la última pestanya tancada. Un recurs molt útil per tornar a obrir aquelles pestanyes que tanques per error. Per obrir una finestra tancada pressionarem Ctrl + Maj + N (Windows i Linux) o Cmd + Maj + N (Mac).

Moure’s amb els números de pestanya: prement Ctrl + el número corresponent a una determinada pestanya (Cmd +… en Mac). Per exemple, pressionant Ctrl + 2 anirem a la pestanya que es troba en segon lloc.

Tancar una pestanya: prement Ctrl + W (Windows i Linux) o Cmd + W (Mac) tanquem la pestanya on ens trobem.

Enrere: per anar cap enrere sense necessitat d’usar el ratolí, podem usar Backspace.

Obrir historial: prement Ctrl + Maj + H (Windows i Linux) o Cmd + Maj + H (Mac) podrem accedir a la finestra de l’historial.

Obrir descàrregues: prement Ctrl + J (Windows), Ctrl + Maj + Y (Linux) o Cmd + J (Mac) podrem accedir a les descàrregues del Firefox.

Complements: prement Ctrl + Maj + A (Windows i Linux) o Cmd + Maj + A (Mac), accedirem directament al gestor de complements del nostre navegador.

Si vols saber la resta de dreceres de teclat per Firefox, pots donar un cop d’ull a Tecles de drecera a l’apartat ajuda del navegador.

Share Button

No responses yet

 1. Ecron escrigué el :

  Per obrir la finestra de descàrregues, al menys a l’Ubuntu, la combinació és Ctrl+Majús.+Y.

  No ens has tingut en compte, Marc, als usuaris de Linux 🙁

  A banda d’això molt útil la entrada 😉

 2. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

  Ei Ecron! És veritat! A veure si avui a la tarda tinc un moment i actualitzo l’article! 🙂

 3. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

  Ja ho tens fet! Aquí tens l’apartat de dreceres del Firefox per Linux.

 4. Ecron escrigué el :

  Moltes gràcies, Marc! La veritat es que no te gran importància, perquè pareix ser que la gran majoria de dreceres són idèntiques a Windows i a Linux, però ha sigut curiós que haja provat eixa justament i no m’haja funcionat, jejeje.

  Moltes gràcies de nou pel detall 😉