La bonica història del Firefox i els robots

Ja fa més de 2 mesos que us parlava dels ous de pasqua, petites funcionalitat o missatges que els programadors amaguen a les aplicacions i no les documenten. Avui, us en explicaré un de ben curiós, el de la divertida relació del navegador Firefox i els robots.

La bonica història del Firefox i els robots

Si escrivim about:robots a la barra de navegació (url) del navegador, podrem veure com un robot ens dona la benvinguda. Aquest ou de Pasqua està en funcionament des de la tercera versió del Firefox, allà pel 2008.

I per què des de la tercera versió? Doncs segurament perquè els robots van ser els protagonistes de la campanya publicitaria del Firefox 3.

Després de la benvinguda, veurem 5 frases sobre robots amb una bonica història al darrere.

Gort! Klaatu barada nikto!

1- We have come to visit you in peace and with goodwill. Us hem vingut a visitar en pau i amb bona voluntat!, fa referència a un diàleg de Gort, el robot de la pel·lícula “The day the Earth stood still” de 1951.

2- Robots may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm. Un robot no pot fer mal a un ésser humà o, per inacció, permetre que un ésser humà prengui mal és la primera de les tres lleis de la robòtica d’Isaac Asimov. Apareixen per primera vegada al relat “Runaround“, del 1942, recollit dins del llibre “Jo, robot“.

3- Robots have seen things you people wouldn’t believe. Els robots han vist coses que vosaltres, humans, mai creuríeu, és una referència a l’obra de culte “Blade Runner” quan el robot replicant Roy Batty diu Jo he vist coses que vosaltres no creuríeu. Una escena realment espectacular!

4- Robots are Your Plastic Pal Who’s Fun To Be With. Fa referència a una frase de “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy“. Els robots són els vostres companys de plàstic amb qui passar-s’ho bé. És així com la divisió de màrqueting de la Companyia Cibernètica Sirius descriu els robots. Curiós.

5- Robots have shiny metal posteriors which should not be bitten. Potser la més divertida de totes 5Els robots tenen darreres de metall lluent que no han de mossegar-se, fa referència a una famosa frase del robot Bender de la sèrie Futurama, “Fes un petó al meu brillant cul metàl·lic”.

Per acabar, ens trobem And they have a plan. I tenen un pla, fa referència a la famosa sèrie de ciència ficció, Battlestar Galactica.

En prémer el botó Torna-ho a provar, el text canvia pel de no torneu a premer aquest botó, que al tornar a prémer, desapareix. Aquest últim missatge és de nou una referència a una de les converses entre Ford Prefect i Arthur Dent, en “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, en què Arthur diu Please do not press this button again.

Com a curiositat, l’expressió «Klaatu barada Nikto» que podem veure a la pestanya de la pàgina, també prové de la pel·lícula de ciència ficció “The Day the Earth stood Still“. Klaatu (Klaatu és el nom de l’extraterrestre humanoide protagonista del film) encarrega a Helen Benson pronunciar la frase davant el robot Gort. Com a resposta, Gort desisteix de destruir la Terra i ressuscita a Klaatu de la mort.

Què us ha semblat la història?

 

Fonts: Mozilla Hispano

Share Button

No responses yet

 1. Ecron escrigué el :

  Molt molt interessant i molt completa l’entrada!

  Aquest blog em meravella per la quantitat de curiositats i bones noticies que hi pugeu. Gràcies per la faena que feu!!

 2. Eduard Pertinez (la llegenda de sant jordi) escrigué el ::

  Molt bó. I molt friki!!

 3. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

  Moltíssimes gràcies Ecron i Eduard! És veritat que és una mica friki però els vídeos de pel·lícules antigues em fan molta gràcia! Bon cap de setmana! 😉