Firefox OS Simulator 3.0 ja disponible

Firefox OS Simulator 3.0

Mozilla va anunciar aquest passat 2 de maig el llançament de la tercera versió del simulador Firefox OS, 6 setmanes després de la seva versió preliminar. Per tots aquells que estiguin interessats en la instal·lació del simulador, heu de saber que és necessari tenir el navegador Firefox instal·lat. Podeu descarregar-vos el simulador des de Complements del Firefox. Per activar-ho, haurem d’anar a l’apartat Eines del menú i seguidament a Desenvolupador web. El simulador està disponible per Linux, Mac o Windows.

Noves característiques:

– Push to Device, per transferir aplicacions instal·lades al simulador a un dispositiu Firefox OS real utilitzant un cable USB
– Simulador de rotació
– Simulació d’API de geolocalització bàsica
– Validació del Manifest
– Correccions d’estabilitat per a la instal·lació i actualització d’aplicacions
– Noves versions del motor de renderitzat del Firefox i Gaia (la interfície d’usuari del Firefox OS)

També s’han introduït millores en les dreceres de teclat a l’hora d’empaquetar, reinstal·lar, i reiniciar l’aplicació. S’han corregit errors generals, millorat l’estabilitat i introduït la nova interfície gràfica Gaia. A més a més, s’ha reduït notablement tan la mida del fitxer d’instal·lació com el temps d’instal·lació.

Després del llançament, s’ha actualitzat la documentació disponible a MDN i la guia d’exemple del Firefox OS.

Si encara no heu fet un cop d’ull a Firefox OS, ja no teniu excusa.

Share Button