Mozilla prepara un nou disseny per al Firefox

Els nois de Mozilla mai paren quiets. Aquest cop porten entre mans el projecte Australis, el nom en clau del que serà la futura nova interfície del Firefox.

Els primers fruits d’aquest projecte es començaran a veure al octubre, quant la versió 25 del navegador tingui la seva versió estable. Per tots aquells que no puguin esperar fins a finals d’any, poden començar a trastejar la versió en proves d’Australis que podem descarregar al canal UX Nightly (Per Linux, Mac i Windows).

Quins són els canvis que ens trobarem? Pocs però interessants. Es simplifica una mica el disseny i s’arrodoneixen les pestanyes. També s’introdueix un icona d’inici al costat de les icones de descarrega, pàgina d’inici i marcadors.

El menú d’inici ens oferirà un accés ràpid a la navegació privada, al historial, a les preferències o als complements, entre molts d’altres. Una icona d’inici que em recorda bastant a la ja existent al navegador Chrome.

També canvia el funcionament de les pestanyes. S’introdueix un ample mínim per pestanya i un desplaçament horitzontal per passar ràpidament entre elles.

Jo ja l’he provat i m’ha agradat força. I a vosaltres? Què us semblen els canvis?

firefox australis

Share Button

No responses yet

 1. HomeGris escrigué el :

  No m’agrada el canvi, per què canviar una interfície quan ja va bé? Per fer com els altres, per no quedar enrere, per anar de modernillos i anar canviant el disseny copiant l’estil dels altres (com els altres)? Una mica fart de tants de canvis de disseny de tot quisqui.

 2. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

  Hola! A mi tampoc m’agraden gaire els canvis constants però al cap i a la fi no hi ha cap modificació radical. S’afegeix una icona i s’arrodoneixen les vores. Com diuen, en el fons el canvi és l’únic permanent.

 3. HomeGris escrigué el :

  Potser vaig ser massa radical en el to del meu comentari. Potser és un problema meu, també. Veig com Ubuntu, Gnome, Facebook, GooglePlus, etc., etc. , etc. van canviant de disseny i a mi em sembla que maregen més la perdiu que no en faciliten l’ús als usuaris, valgui la redundància. Però bé, si tothom ho fa, serà per alguna cosa.. Renovar o morir, diuen.. en fi, salutacions, i moltes gràcies pel vostre projecte de Mozilla en català.

 4. sergei escrigué el :

  Sembla que per a Mozilla, innovar és sinònim de copiar al Chrome… 🙂

 5. Marc Pareta Sendra escrigué el ::

  Hola Sergei. Són com les pestanyes que va inventar el navegador Opera. Si funciona, tard o d’hora tothom adopta els canvis.