Mozilla i Blackberry col·laboren per millorar la seguretat a la web

Fa uns dies, en un article al bloc oficial de Mozilla, ens informaven sobre la col·laboració de Mozilla i la canadenca Blackberry i el seu esforç conjunt per millorar la seguretat a la xarxa.

Una notícia que a primera vista pot sorprendre però que rumiant una mica veurem com aquesta nova aliança pren tot el seu sentit. Els dos gegants tecnològics han decidit unir forces per tal d’ajudar a desenvolupar Peach, una eina de codi obert que permet trobar errors de programari gràcies al fuzzing, una tècnica basada en proves de seguretat automàtiques.

Aquestes proves ajuden a desenvolupar programari més segur i sense errors d’estabilitat. Unes tècniques que ja han ajudat a Mozilla a corregir diversos errors en format d’imatges, d’àudio i vídeo d’HTML5 o en el sistema operatiu Firefox OS.

Al mateix temps, també han anunciat Minion, una plataforma de proves de seguretat pensada per a desenvolupadors i professionals de la seguretat. Al igual que Peach, és una eina gratuïta i de codi obert però que ofereix uns resultats més simples i acurats.

Una bona iniciativa de dos empreses que competeixen en un mateix mercat, però que aquest motiu no ha estat excusa per treballar conjuntament per millorar la seguretat d’internet i oferir una millor experiència al usuari. Felicitats!

mozilla-blackberry-fuzzing

 

Share Button