El Firefox afegeix un botó per a compartir les pàgines en xarxes socials

Firefox 23 - Social API per a compartir contingutsSeguint el calendari previst, avui Mozilla ha publicat una nova versió del Firefox, amb diverses novetats tant per a usuaris normals com per a desenvolupadors web. Com sempre, fem un resum de les novetats més importants que incorpora:

 • Firefox 23 - Opció ComparteixPer als qui tingueu el Firefox connectat amb alguna xarxa social, s’ha afegit un botó per a compartir-hi continguts. Així s’estén una mica més les possibilitats de la Social API que ja permetia integrar certs elements de les xarxes socials al navegador. Si proveu el servei del Facebook per al Firefox, veureu que, a part de poder consultar els avisos, les sol·licituds d’amistat i poder xatejar, ara també podeu publicar al vostre mur.

 • S’ha incorporat un bloquejador de contingut no segur, anomenat Mixed Content Blocker, que bloqueja el contingut de les pàgines HTTPS que s’envia per HTTP. Això permetrà evitar atacs en què s’afegeixin scripts maliciosos en pàgines legítimes.
  «Mixed Content Blocking in Firefox Aurora» — Mozilla Security Blog
 • En canviar el cercador de la barra de cercadors, també ens canviarà el cercador de la barra d’ubicació. Fins ara s’havia d’entrar a les preferències avançades per a modificar el cercador de la barra d’ubicació.
 • S’han eliminat diverses opcions de les preferències. Són opcions que tenien una utilitat molt limitada i només per a usuaris avançats, fent que si un usuari novell les modificava, pogués deixar pràcticament inoperatiu el navegador. En concret s’ha eliminat l’opció per a deshabilitar el JavaScript, l’opció per a evitar la càrrega d’imatges i l’opció per a amagar la barra de pestanyes.
 • S’ha modificat la interfície de la pàgina about:memory.
 • Els sistemes Windows Vista podran reproduir vídeos codificats amb el còdec H.264, un format privatiu que fa la competència als oberts WebM i Ogg/Theora. Mozilla ha pres la decisió de permetre que el Firefox reproduís vídeos amb el còdec no obert perquè moltes pàgines web utilitzen aquest còdec enlloc de les alternatives lliures.
 • El selector de fitxers per a camps <input type=”file”/> s’ha modificat de manera que s’assembli més al dels altres navegadors.
  Firefox 23 - Input file
 • S’han corregit tretze vulnerabilitats de seguretat, quatre d’elles crítiques.

Pel que fa als estàndards, s’han fet també moltes millores:

 • S’ha afegit un nou tipus d’<input>, es tracta de range i permet que l’usuari insereixi un valor numèric dins d’un rang. El fet diferencial respecte l’<input type=”number”> és que visualment mostra un lliscador en lloc d’un camp de text.
  Firefox 23 - Input range
 • La instrucció de JavaScript per a refrescar la pantalla en aplicacions de WebGL, requestAnimationFrame(), ja es pot utilitzar sense el prefix moz.
 • El Firefox ja no interpreta l’etiqueta <blink> ni la propietat text-decoration: blink de les CSS d’acord amb els estàndards. Això permetia fer que un text es mostrés de manera intermitent, però des de feia anys es recomanava utilitzar altres mètodes.

Per últim, pel que fa a les eines per a desenvolupadors, també hi ha novetats:

 • S’ha afegit la pestanya Xarxa que permet observar en una línia temporal com es carreguen els diversos elements de la pàgina. El Firebug ja incloïa una eina semblant, però ara està integrada al navegador.
  Firefox 23 - Tauler de Xarxa a les eines per a desenvolupadors
 • Ara es poden editar estils de manera remota, així que podem connectar un mòbil a l’ordinador, modificar els estils al PC i veure els resultats al mòbil.
 • També s’ha incorporat un panell d’opcions per a les eines, que ens permeten escollir, per exemple, quines pestanyes volem que es mostrin i amagar les que no utilitzem.

També podreu veure que s’ha actualitzat el logotip i la icona de l’aplicació.

La propera versió apareixerà el 17 de setembre.

firefox 23.0

Share Button

No responses yet

 1. Pingback de Mozilla llança Firefox 23 amb logotip renovat - Paella de Bits on ::

  […] Font |  Firefox a Android, Firefox escriptori Més informació | Mozilla.cat […]

 2. Pingback de Les novetats del Firefox 23 per a Android | mozilla.cat on ::

  […] us penseu que només la nova versió d’escriptori del Firefox porta importants novetats. La versió mòbil per a Android també ve carregada d’un bon […]