La propera versió del Firefox per a Android estarà en català

El Firefox per a Android que es pot obtenir des de la botiga d’aplicacions de Google, el Google Play, només està disponible en algunes llengües, entre les quals no hi és la nostra. El problema radica en com funciona el sistema de traduccions d’Android, i és que el programa ha d’incloure totes les traduccions, no hi ha res semblant als “paquets d’idioma” que sí podem trobar a les versions per a PC. Per tant, Mozilla havia de decidir quines llengües incorporava i quines no al programa i el català no estava entre les llengües incloses.

El problema era doble perquè no només la interfície no estava disponible en català, sinó que a les preferències del navegador, ens identificava com a anglòfons, de manera que en una pàgina web amb versió en anglès i català, es prioritzava la versió en anglès.

Per sort, finalment el català ha estat escollit com una de les llengües que s’incorporaran a la propera versió, de la qual ja en podeu baixar una beta des d’aquí.

La traducció del Firefox per a Android ja feia temps que estava preparada (i s’ha anat actualitzant amb cada versió) gràcies a un equip de voluntaris, el problema és que per aconseguir una versió del Firefox amb aquest paquet d’idioma, s’havia de baixar de firefox.cat i, amb cada nova actualització, es perdia la traducció i s’havia de tornar a instal·lar manualment.

Amb els canvis fets per Mozilla, la versió de Google Play del Firefox incorporarà el català, així que no tindrem aquests problemes mai més.

Share Button

No responses yet

  1. Antonio escrigué el ::

    Felicitats, és un agran notícia!