Nova actualització del Firefox amb millores a la Social API

Tanca les pestanyes de la dreta al Firefox 24Avui s’ha publicat una nova actualització del Firefox. Aquest cop la versió per a escriptori porta poques novetats per als usuaris finals, ja que és una versió ESR (rebrà actualitzacions de seguretat durant més temps del que és habitual i, per tant, es vol que sigui el més estable possible) i també perquè molts esforços estan centrats en la nova interfície Australis, les eines per a desenvolupadors i la versió per a Android. Malgrat això, igualment tenim algunes novetats que són d’allò més interessants:

 • S’ha afegit una opció al menú desplegable del botó secundari per a tancar les pestanyes de la dreta. Perquè la dreta i no l’esquerra? Perquè quan estem navegant per una pàgina i comencem a obrir enllaços en noves pestanyes, se’ns obren a la dreta, de manera que ara hi haurà una manera senzilla de tancar-les.
  «Picking Up The Crumbs» — Jared Wein
 • Les millores de la Social API continuen, ara permet moure els panells dels xats a una finestra independent, com si fos un client de missatgeria instantània de tota la vida.
  Facebook Messenger al Firefox 24Recordeu que podeu instal·lar el xat del Facebook al Firefox.
 • Per a sistemes Mac OS 10.7 i superiors, el Firefox ara utilitza el nou sistema de barra de desplaçament.
 • La pàgina de nova pestanya ara estarà sempre precarregada, de manera que es mostrarà immediatament quan es necessiti. Fins ara, el Firefox havia de carregar la pàgina de nou cada vegada que obríem una pestanya, cosa que feia que tardés uns instants en mostrar-se.
 • S’han corregit disset vulnerabilitats de seguretat, sis de les quals considerades crítiques.

Pel que fa a les eines per a desenvolupadors, hi ha moltes novetats; és una àrea on Mozilla s’hi està centrant de valent i cada cop més programadors web l’utilitzen en substitució del Firebug.

 • La consola es neteja en actualitzar la pàgina, fins ara no ho feia i no quedava clar quins missatges eren de la pàgina activa i quins de la pàgina anterior. A més, hi ha una opció per tornar al comportament antic, ja que hi pot haver certs casos en què ens interessi mantenir els registres de la pàgina anterior. Per exemple, per a comparar-los.
  Opcions de la consola web al Firefox 24
 • També s’ha afegit una opció per a inhabilitar el JavaScript a la pestanya actual. Així es pot comprovar fàcilment com es veu la pàgina en navegadors sense JavaScript.
  Inhabilita el JavaScript a les opcions de les eines de desenvolupador al Firefox 24
 • La pestanya de Xarxa, que ens permet veure la velocitat en què es carreguen els diversos elements de la pàgina, ara permet filtrar-los per tipus, per exemple, els fitxers CSS o JS.
  Pestanya de Xarxa al Firefox 24 filtrant els resultats
 • Des del depurador ara es pot veure ràpidament si un objecte JavaScript és frozen, sealed o non-extensible, unes opcions força noves que permeten especificar com es pot manipular un objecte.
  Frozen objects Firefox 24

Com sempre, podeu comprovar que el vostre navegador està actualitzat dirigint-vos a Ajuda i Quant al Firefox i podeu consultar més informació als següents enllaços:

La propera versió, que es correspondrà amb el Firefox 25, apareixerà a finals d’octubre, encara no portarà la interfície Australis, però cada cop queda menys!

firefox 24.0

Share Button