El Firefox 24 per Android arriba amb interessants novetats sota el braç

El Firefox 24 incorpora suport WebRTC, la possibilitat de compartir contingut ràpidament gràcies a la tecnologia NFC i el català entre els idiomes predefinits.

La nova versió del Firefox per Android arriba amb interessants millores en el rendiment, noves funcionalitats i varies solucions d’erros d’antigues versions.

Entre les novetats més destacades, podem ressaltar el suport al format de vídeo conferència WebRTC,  que ens permet realitzar vídeo trucades entre dispositius sense necessitat de complements. És a dir, que permet a dos navegadors mantenir una comunicació directa en temps real sense necessitat d’haver de passar per un servidor. Actualment totes les comunicacions que mantenim a través del navegador amb algú altre es fan amb un servidor entremig o mitjançant un connector. Amb aquest estàndard això ja no haurà de ser necessàriament així i es podran crear aplicacions de videoconferència, trucades, compartició de fitxers, xat, videojocs multi-jugador, etc. que no dependran de cap connector extra ni de cap servidor de tercers.

També incorpora la tecnologia NFC, que ens permetrà compartir pàgines web més ràpidament només acostant dos dispositius (bump) o manualment mitjançant un nou botó.

La funció Reader també ha rebut importants millores, permetent canviar la font de serif a sans serif segons les preferències. També podrem passar automàticament de mode fosc a mode clar, en funció del nivell de llum del lloc on ens trobem (o fer-ho manualment).

I ens hem guardat el millor per al final. El Firefox 24 és el primer amb suport al català.

Share Button