Actualització del Firefox OS 1.1

Després de només 3 mesos del llançament del sistema operatiu de Mozilla per a mòbils, arriba la primera actualització carregada d’una bon grapat d’interessants novetats.

 • Enviament de missatges MMS: podrem enviar i rebre arxius d’imatges, àudio i vídeo a través de MMS ( Servei de missatges multimèdia ) .
 • API de notificacions push: els desenvolupadors podràn enviar notificacions a les aplicacions instal·lades i així reduir el consum de bateria.
 • La cerca adaptable d’aplicacions s’ubicarà ara a la pantalla d’inici, el que facilitarà que trobem més ràpidament el contingut que volem.
 • Millores en la gestió de contactes:
  1. Importació de contactes de Gmail i Hotmail: Serà és encara més fàcil tenir els nostres contactes al telèfon amb Firefox OS. S’afegeix la possibilitat d’importar els nostres contactes actuals des de Gmail o Hotmail, a més de les opcions que ja estaven disponibles com Facebook o la targeta SIM.
  2. Afegeix als contactes: Fàcilment podem afegir qualsevol número de telèfon o adreça de correu electrònic que tinguem en el nostre historial de trucades, missatges SMS o correu electrònic als nostres contactes. Només haurem de pressionar durant un temps la informació que volem i podrem afegir-la a un contacte o crear-ne un de nou .
  3. Suggeriments de marcat: Podrem començar a escriure un número de telèfon o qualsevol nom en el marcador per trobar ràpidament al contacte que busquem gràcies al suggeriment de marcat.

Actualització del Firefox OS 1.1

 • Millores en el rendiment: les aplicacions s’iniciaràn més ràpid i amb un desplaçament molt més suau
 • Descàrregues del navegador Firefox: Podrem guardar fàcilment imatges i vídeos des del navegador.
 • Millores del teclat: La autocorrecció arreglarà paraules que accidentalment hem escrit malament.
 • Millores en el correu electrònic:
  1. Mode esborrany: Els correus que escrivim quan estiguem sense connexió es guardaran automàticament perquè puguem acabar-los i enviar més tard .
  2. Descàrrega adjunts d’àudio i vídeo: Podrem desar els adjunts d’àudio i vídeo a la nostra galeria, a més de les imatges.
  3. Enviar imatges: Podrem adjuntar i enviar imatges de la galeria directament des de l’aplicació de correu.
 • Cerca de música: Trobar la nostra cançó preferida serà molt senzill perquè podrem realitzar una recerca. Només haurem de lliscar cap avall des de la part superior de l’aplicació de música per veure la barra de cerca i trobar la cançó cercant per artista, àlbum o títol de la cançó .
 • Millores en el calendari:
  1. Creació directa d’esdeveniments: Només haurem de pressionar en l’espai horari que volem per afegir un nou esdeveniment al calendari.
  2. Recordatoris d’esdeveniments : Podrem configurar l’aplicació del calendari perquè ens recordi els esdeveniments.
 • Disponible en més de 15 idiomes, inclòs el català.

Aquesta actualització estarà disponible molt aviat per als telèfons amb Firefox OS. Estarem atents!

Llegir l’article original del bloc de Mozilla

Share Button