El Firefox incorpora la Web Audio API, els sons arriben al web!

Demo de la Web Audio API al Firefox 25Avui s’ha publicat una nova versió del Firefox amb la incorporació de la Web Audio API com a novetat més destacable. Es tracta d’un conjunt de noves eines per als desenvolupadors web per a manipular sons.

Que ningú s’espanti, això no vol dir que tornin les pàgines dels anys 90 amb música de fons. La funció principal d’aquesta API és utilitzar-la en aplicacions interactives que fins avui en dia només trobàvem com a aplicacions d’escriptori. Així es dóna un impuls més a l’HTML5 com a tecnologia per desenvolupar aplicacions senceres.

La Web Audio API substitueix l’Audio Data API, que era una API semblant, tot i que més limitada, present a les versions antigues del Firefox. La Web Audio API va ser proposada per l’equip de treball del motor Webkit, de manera que els navegadors que l’utilitzen (Chrome, Safari, Opera, iOS…) també hi són compatibles, això sí, utilitzant el prefix webkit.

A continuació podeu veure “Songs of Diridum” un exemple real de les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia:

Si us interessa, hi ha un article tècnic on s’expliquen alguns detalls de la implementació:

Aquesta, però, no és l’única novetat d’aquesta actualització, a continuació detallem la resta:

 • Si no s’utilitza el Firefox durant mesos, en tornar a iniciar-lo oferirà l’opció d’importar els paràmetres d’altres navegadors. Això permetrà que usuaris que van deixar el Firefox per passar a utilitzar un altre navegador fa temps, puguin tornar i conservin tota la seva informació.
 • S’ha redissenyat completament la barra de cerca. Ara té un nou disseny més senzill i és independent per cada pestanya, és a dir, si cerquem alguna cosa a la pestanya A, quan anem a la pestanya B la barra s’amagarà. Recordeu que per utilitzar la barra de cerca podeu dirigir-vos a Edita i Cerca o clicar Ctrl+F.
  Barra de cerca al Firefox 25
 • L’opció del Firefox per a tornar a la configuració inicial ja no esborrarà l’historial de l’usuari.
 • S’ha arreglat un error que feia que a la pàgina de nova pestanya a vegades no es mostressin les miniatures.
 • S’han corregit 10 errors de seguretat, 5 d’ells eren considerats crítics.

Pel que fa als estàndards també hi ha novetats, s’han afegit moltes funcions de l’ES6, ja es pot utilitzar el valor local per a la propietat background-attachment de les CSS i ara es poden especificar els continguts d’un <iframe> a la mateixa línia.

També per als desenvolupadors web, hi ha novetats en les eines de programació:

 • Es poden marcar fitxers JS com a “caixes negres” de manera que el depurador no s’hi aturi, això permet marcar llibreries com a caixes negres i centrar-nos en el nostre codi.
 • A la pestanya de xarxa ara tenim una nova eina que ens permet reenviar la petició d’un fitxer i, si volem, modificar-ne la capçalera.
 • L’inspector incorpora un sistema d’autocompletat per a les CSS.
  Autocompletat CSS a les eines de desenvolupadors del Firefox 25
 • L’analitzador de JavaScript ara ens permet exportar i importar perfils.

Als següents enllaços podeu veure les notes de la versió:

La propera actualització es correspondrà amb el Firefox 26 i apareixerà a mitjans desembre.

firefox 25.0

Share Button