La nova actualització del Firefox millora la seguretat deshabilitant per defecte els connectors

Firefox 26Mentre molts tenim la vista posada més enllà i esperem amb ànsies la interfície Australis, el llançament de noves versions del Firefox no s’atura i ara és el torn de la vint-i-sisena actualització, que inclou un bon grapat de canvis:

 • Tots els connectors (plugins) ara són click-to-play, és a dir, vindran desactivats per defecte i els haurem d’activar manualment si realment els volem utilitzar. Això és un canvi significatiu en el funcionament del Firefox però molt important per la seguretat, ja que bona part dels problemes són a causa de connectors insegurs o desactualitzats.
  Quan un lloc web intenti fer ús d’un connector, veurem una caixa grisa amb un missatge per a activar-lo, alhora, ens apareixerà un distintiu a la barra d’ubicació que, a més, ens permetrà desactivar-lo si ja l’hem activat (vegeu la captura del principi de l’article).
  Captura de pantalla de 2013-12-10 19:32:16
  Des del gestor de complements, podem personalitzar quins connectors volem que estiguin activats sempre i quins no; per defecte, només el Flash vindrà activat.
  «Plugin Activation in Firefox» — Mozilla Future Releases
 • El gestor de contrasenyes ara també funciona amb contrasenyes generades amb un script.
 • El Firefox mostrarà les imatges orientades correctament si tenen la informació a les metadades. Això és útil, per exemple, en obrir imatges que hem fet amb el mòbil o una càmera amb acceleròmetres.
 • A partir d’ara, les imatges no visibles d’una pàgina no es decodifiquen fins que no s’han de mostrar, això fa que la càrrega de pàgines sigui més ràpida.
 • Les actualitzacions en sistemes Windows es poden fer sense permisos per a escriure a la carpeta del Firefox.
 • En Windows XP ja es pot decodificar MP3, de manera que totes les versions del Firefox per al sistema de Microsoft ja ho permeten.
 • La versió per a Linux és compatible amb el còdec H.264 sempre que el connector del gstreamer estigui instal·lat a l’ordinador de l’usuari.
 • S’han corregit catorze vulnerabilitats de seguretat.

Pel que fa a les eines per a desenvolupadors continuen fent el seu camí afegint moltes novetats a cada versió:

 • El Firefox OS App Manager és una nova eina que connecta el Firefox OS Simulator amb les eines de desenvolupament del Firefox, això permet utilitzar aquestes eines en la creació d’aplicacions per al Firefox OS.
  «Introducing the Firefox OS App Manager» — Mozilla Hacks
 • Pseudoelements a les devtools del Firefox 26El contingut generat (::after i ::before) per CSS ja es mostra a l’inspector.
 • La Vista de disseny responsiu afegeix tres noves opcions: simular esdeveniments tàctils, fer una captura de pantalla i redimensionar la vista amb més precisió si es prem la tecla Ctrl.
 • El text de la consola ara és seleccionable.
 • Es poden ampliar i fer més petites les eines de desenvolupament amb les combinacions de tecles Ctrl + i Ctrl -.
 • S’han afegit moltes dreceres de teclat.

Als següents enllaços podeu veure les notes de la versió:

El 4 de febrer tindrem la següent versió, el Firefox 27. Compte perquè inicialment estava prevista per a finals de gener, però per tema de festius, s’ha mogut a principis de febrer. Recordeu que a la barra dreta del blog tenim una secció titulada «Properes versions» on podeu veure quin dia es publicarà cada actualizació.

firefox 26.0

Share Button

No responses yet

 1. Pingback de Mozilla.cat: La nova actualització del Firefox millora la seguretat deshabilitant… | Buy Smartphone and Tablet Firefox OS on ::

  […] …versió: El Firefox OS App Manager és una nova eina que connecta el Firefox OS Simulator amb les eines … d’aplicacions per al Firefox OS. « Introducing the Firefox OS App Manager Mozilla Hacks El contingut generat… Reading… […]