El Firefox OS arribarà també als televisors

Firefox OSAquesta setmana Panasonic ha fet públic un acord segons el qual uniran forces amb Mozilla per llençar properament televisors intel·ligents (smarts TVs) amb Firefox OS.

Actualment gairebé la totalitat dels televisors intel·ligents funcionen amb programari privatiu sovint desenvolupat pel propi fabricant de l’aparell, per tant, el Firefox OS es podria convertir en el primer sistema operatiu lliure en comercialitzar-se àmpliament.

Segons Panasonic, això permetrà que puguem instal·lar aplicacions i modificar l’aspecte de la interfície del nostre televisor igual com ho fem actualment amb els ordinadors o els telèfons intel·ligents, alhora, podria permetre que altres electrodomèstics de la casa es connectessin a través de les API lliures de l’HTML5, creant un autèntic ecosistema de dispositius interconnectats.

Mozilla segueix la mateixa estratègia que amb els telèfons mòbils en què des del primer moment ha buscat acords amb els fabricants per poder distribuir dispositius directament amb el sistema operatiu instal·lat.

Segons les previsions actuals, els primers models podrien aparèixer a finals d’aquest 2014.

L’aventura del Firefox OS per aquest any nou, però, no acaba aquí ja que Mozilla està treballant de valent per millorar el sistema per a mòbils i preparar-lo per a tauletes. En aquest sentit, les properes setmanes ja es començaran a distribuir alguns dispositius a desenvolupadors i localitzadors voluntaris perquè puguin fer proves abans de la publicació final.

apc-home2A això cal sumar-hi alguns single-board computers (ordinadors de gama baixa dissenyats sobre una única placa) com el que podeu veure a la imatge anterior, l’APC Paper and Rock de l’empresa VIA, que també utilitzen el sistema de Mozilla.

Veient totes aquestes notícies, sembla que el 2014 serà un any decisiu per al Firefox OS.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Mozilla.cat: El Firefox OS arribarà també als televisors | Buy Smartphone and Tablet Firefox OS on ::

    […] …intel·ligents (smarts TVs) amb Firefox OS. Actualment gairebé la totalitat dels televisors intel·ligents … fabricant de l’aparell, per tant, el Firefox OS es podria convertir en el primer sistema operatiu lliure en… Reading… […]

  2. Pingback de Més detalls de la primera tauleta amb el Firefox OS | mozilla.cat on ::

    […] ser que Mozilla no només vol tenir presència en telèfons i televisors intel·ligents sinó que  també està interessat en el sector de les tauletes. Aquest primer prototip ve de la […]