El Firefox 27 arriba amb una nova actualització de la Social Api i més seguretat

Aquest passat 4 de febrer va arribar una nova actualització del Firefox, concretament la número 27, amb novetats interessants en la Social Api, més seguretat i velocitat en la navegació i amb noves funcions per a desenvolupadors. Petites modificacions que l’apropen una mica més a la nova interfície Australis, que previsiblement veurà la llum a la versió 29 del navegador.

Fins ara els usuaris de les versions d’escriptori només podíem córrer un sol servei social. Ara ja en podrem executar més d’un, utilitzant la Social Api del Firefox, que ens permetrà rebre notificacions, utilitzar el xat i molt més a partir dels múltiples serveis integrats.

El Firefox 27 arriba amb una nova actualiztació de la Social Api i més seguretat

També s’han afegit dos nous serveis a la Social Api. Delicious, el popular servei de gestió d’adreces d’interès socials a través del web, i Saavn, un exòtic servei d’streaming de música de Bollywood, que se sumen als ja disponibles anteriorment: Facebook, Cliqz, Mixi, MSN Now i Weibo.

Delicious ens permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d’interès. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), fet que ens permet agilitzar la seva localització. Però no tan sols ens permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enllaç. Podem activar Delicious al nostre navegador Firefox des de l’apartat Eines del nostre compte a aquesta xarxa.

Per la seva banda, Saavn (South Asian Audio Visual Network) és un popular servei de música a l’Índia. El qual et proporciona un ràpid accés a més de 2 milions de cançons de Bollywood i cinema Tamil des de la barra lateral.

Una altra de les novetats és l’actualització en totes les versions del TLS (Transport Layer Security) a l’última versió 1.2. TLS per als que no el coneixen, és un protocol de comunicació segura a través d’Internet. TLS 1.1 i 1.2 estaran activats per defecte. La versió 3.1 de SPDY arriba per proveir més velocitat en els llocs que ho suportin.

Referent a les millores enfocades a desenvolupadors la nova versió de Firefox permet:

Podem veure totes les novetats de la versió d’escriptori a la pàgina de notes de Mozilla.

Pel que fa a Android, a més de l’actualització a TLS 1.2, també inclou nous idiomes (Lituà, Eslovè, Anglès de Sud Àfrica i Tailandès) i millora diversos aspectes de disseny de la interfície d’usuari. A més a més, el tipus de lletra deixa de ser Open Sans i s’ha adoptat Clear Sans per millorar l’experiència de lectura.

Podem veure totes les novetats de la versió de mòbil a la pàgina de notes de Mozilla.

Podeu descarregar el Firefox 27 des del servidor de Mozilla en català i el Firefox per Android des de la Google Play.

Als següents enllaços podeu veure les notes de la versió:

firefox 27.0

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Les novetats del Firefox 27, més social i més segur - Paella de Bits on ::

    […] | Mozilla (Firefox 27) i Mozila […]