Dimiteix l’executiu en cap de Mozilla, Brendan Eich

Fotografia de Brendan Eich

Brendan Eich – Wikipedia

Avui l’executiu en cap (CEO) de Mozilla des de principis de 2014, Bredan Eich, ha fet públic que dimiteix del seu càrrec. La decisió ha estat presa després que alguns treballadors de l’organització així com altres persones que no hi estan directament relacionades, li ho demanessin a través de Twitter.

Els fets es remunten a l’any 2008, quan Brendan Eich va fer una donació d’un miler de dòlars a la proposició 8, una llei per a prohibir el matrimoni homosexual a l’estat de Califòrnia, identificant-se com a treballador de Mozilla.

La donació no va despertar gaire interès públic fins que Brendan Eich va assolir la posició d’executiu en cap a la Corporació Mozilla a principis d’aquest any, això va provocar el descontentament de diversos treballadors, que a finals de març van fer diverses piulades a Twitter demanant-li que deixés el càrrec.

Aquestes protestes van fer que Brendan Eich publiqués un article al seu blog garantint que respectaria i defensaria la pluralitat dels treballadors de Mozilla independentment de la seva orientació sexual, identitat sexual, raça o religió. Mozilla també es va posicionar oficialment sobre el tema i es var declarar a favor del matrimoni igualitari i dels drets i les llibertats del col·lectiu LGBT:

La missió de Mozilla és fer un Web més obert de manera que la humanitat sigui més forta, més inclusiva i més justa. És per això que Mozilla dóna suport a la igualtat per a tots, inclosa la igualtat en el matrimoni per a les parelles LGBT. Tant és qui ets o a qui estimes, tothom mereix els mateixos drets i a ser tractat de manera igual.

Alguns treballadors i alts carrecs van demanar que tots aquests fets no intercedissin en la feina de Brean Eich a Mozilla. Això però, no ha servit per evitar que avui comuniqués que abandonava l’organització.

Share Button

No responses yet

 1. A escrigué el :

  Molt trist que una organització com Mozilla sigui tan intolerant amb els seus treballadors.
  On queda la llibertat d’expressió?

 2. Albert Juhé Lluveras escrigué el ::

  Brendan Eich ha dimitit perquè alguns treballadors es van queixar, en cap cas ha estat Mozilla qui ha pres la decisió, precisament diversos alts càrrecs i treballadors van demanar que, malgrat no estar d’acord amb les opinions d’Eich, aquestes no afectessin a la seva feina. Malgrat això, Eich no es veia en cor de digiri una organització on alguns dels membres no li donaven suport.

  Precisament ahir Mozilla va publicar una entrada al seu blog oficial on defensava per igual la igualtat i la llibertat d’expressió:
  https://blog.mozilla.org/blog/2014/04/03/brendan-eich-steps-down-as-mozilla-ceo/

 3. Quim escrigué el :

  Hola, prement ajuda al Firefox he anat a parar aqui.
  Algu sap com crear un compte de sync des de Firefox Android?
  Sembla q em demana un PC, un ordinador d’aquells antics tipus Bill windows.
  Sense PC no es pot crear un compte sync? De ser així seria una vergonya q en plena era post-pc on fa dos anys q es venen mes tauletes q PC’s wintel algú com Mozilla et fes dependre d’antigualles del segle passat.
  A veure si espabilem.
  Petons.
  Quim

 4. Albert Juhé Lluveras escrigué el ::

  Ep Quim, em sap greu però no ho sé i no tinc cap Android per a provar-ho. Però et recomanaria que publiquessis la pregunta al fòrum de Softcatalà:
  http://www.softcatala.org/forum/

  O a la comunitat d’ajuda de Mozilla:
  https://support.mozilla.org/en-US/questions/new

  Segur que allà trobaràs algú que et pugui ajudar! 😉