Yahoo substituirà Google com a cercador per defecte al Firefox per als Estats Units

Des que Google va llançar Google Chrome fa sis anys, molts van començar a pensar que l’acord pel qual Mozilla rebia centenars de milions de dòlars cada any per tenir Google com a cercador per defecte tard o d’hora arribaria a la seva fi.

I així ha estat. Avui s’ha confirmat que el Firefox canviarà el seu motor de cerca de Google a Yahoo per a les versions d’escriptori i mòbil als Estats Units. Coincidint amb això, Yahoo prepara una versió millorada del seu cercador i respectarà les preferències Do Not Track de l’usuari.

Virgin-flight-27Igual que ara, l’usuari podrà canviar el motor de cerca quan vulgui, instal·lant-ne de nous o utilitzant alguns dels que venen per defecte, que a part de Yahoo seran Google, Bing, DuckDuckGo, Amazon, Twitter i Wikipedia.

Paral·lelament, la versió russa del Firefox passarà a utilitzar Yandex i la versió xinesa, Baidu.

Els motius d’aquesta decisió es desconeixen, però sembla evident que, o bé Google s’ha fet enrere i ja no està interessada en renovar el contracte amb Mozilla, o bé Yahoo ha fet una proposta que convencia més als nois de Mozilla.

El canvi tindrà lloc aquest mateix desembre i només afectarà a les noves instal·lacions, els usuaris que ja utilitzin Firefox no notaran cap canvi.

Share Button