Mozilla Stumbler, ajuda’ns a millorar internet

Ja fa unes quantes setmanes que podem utilitzar l’aplicació Mozilla Stumbler, un escàner de codi obert de xarxes sense fils (wireless), xarxes mòbils i xarxes Wi-Fi que recull dades del GPS per al servei d’Ubicació de Mozilla. Totes les dades són combinades i enviades a Mozilla per millorar el servei de localització dels dispositius amb Firefox OS i altres projectes de codi obert.

Com hi puc contribuir?

Mozilla Stumbler es basa en una comunitat de col·laboradors. Com a individu, podem recollir dades i començar el mapejat de les xarxes de la nostra ciutat. Com a desenvolupador, podem contribuir al desenvolupament del propi servei i com a organització, podem utilitzar les possibilitats que ens dona una eina de codi obert i potenciar el seu ús.

Com a propietari d’un punt d’accés Wi-Fi pots excloure’t voluntàriament d’aquest servei i que no es recullin dades simplement modificant el nom del SSID annexant “_nomap” (per exemple, el SSID “MyWirelessNetwork” es converteix en “MyWirelessNetwork_nomap”) o configurant el teu SSID com a ocult.

A més a més, el servei s’atura quan detecta que la bateria del teu mòbil és baixa. No t’ho pensis més i comença a col·laborar!

mozilla-stumbler-catalunya

Podeu conèixer més detalladament el projecte a la pàgina web de Mozilla https://location.services.mozilla.com

Podeu informar d’errors a GitHub https://github.com/mozilla/MozStumbler/issues o al canal #geo del IRC.

Share Button