Primers detalls dels televisors amb Firefox OS

Per començar l’any Mozilla i Panasonic ens han portat una novetat molt interessant: els primers detalls dels televisors intel·ligents (smart TVs) amb Firefox OS.

De fet, va ser just fa un any que es feia públic un acord entre Mozilla i Panasonic per desenvolupar un sistema operatiu per als televisors de l’empresa japonesa basat en Firefox OS.

D’aquesta manera, tots els televisors de la sèrie Panasonic Life+ Screen 4K vindran amb el sistema operatiu de Mozilla, que no serà només una versió del sistema operatiu mòbil sinó que tindrà una interfície pensada específicament per a televisors. S’espera que aquesta primavera ja els puguem trobar a les botigues.

Igual que amb el Firefox OS per a mòbils, les aplicacions estaran desenvolupades en HTML5 i segons les demostracions sembla que les més importants hi seran presents, com el YouTube, el Flixster o el Hulu. També inclouria reconeixement de veu i la possibilitat de marcar les aplicacions com a preferides, perquè apareguessin al menú principal del televisor.

Així, els televisors s’inclouran a la família de dispositius amb Firefox OS, que també es preveu que aviat incorpori les primeres tauletes. Com a objectiu més llunyà també hi ha portar el dispositiu a rellotges intel·ligents, cotxes i altres electrodomèstics.

Share Button