Canvis i novetats importants a Mozilla

Degut al descens en la quota de mercat del navegador Firefox, Mozilla està preparant una reestructuració a la seva junta directiva i canvis importants en la seva estratègia comercial.

Li Gong, el president de Mozilla, i Rick Fant, el vicepresident de la divisió mòbil deixen els càrrecs. Gong portava a la Fundació des del 2007 i abans havia estat executiu a Microsoft Xina i treballador a Sun Mycrosystems. Fant, per la seva banda, portava només 2 anys a Mozilla i liderava la divisió mòbil gràcies a la seva experiència prèvia a empreses com Vodafone, Volantis i Microsoft.

Oficina Mozilla

“Li Gong i Rick Fant deixen Mozilla per buscar noves oportunitats” assegura Chris Beard, el CEO de Mozilla. “Els donem les gràcies per totes les seves contribucions i els desitgem el millor en les seves properes aventures. En aquesta transició, estem contractant un nou vicepresident del Firefox OS per centrar-nos en la següent fase de desenvolupament del sistema operatiu”.

La sortida dels dos membres de la junta es produeix just un any després que el CEO Brendan Eich, que va durar 10 dies en el càrrec, hagués de dimitir per pressions de la comunitat de Mozilla en descobrir el seu suport en una campanya contra el matrimoni homosexual.

També s’ha filtrat la intenció de la companyia de realitzar una important campanya de màrqueting per atreure més usuaris al Firefox. La campanya, que començarà aquest mes de maig, inclourà una major inversió en publicitat i una intensa col·laboració amb el seu nou soci de cerca, Yahoo. Entre els dos intentaran convèncer als usuaris de que el Firefox és el navegador d’internet més fiable per a la privadesa.

Una altra de les novetats que Mozilla ens té preparades és el llançament d’una versió del Firefox per iOS. Amb l’arribada d’iOS 8 sembla ser que s’acaben les restriccions a navegadors que no utilitzen el motor de cerca webkit. Una gran notícia pels usuaris de productes d’Apple.

L’objectiu és utilitzar el 10è aniversari de la fundació per intentar recuperar més quota de mercat i fer créixer la base d’usuaris, que actualment és d’uns 300 milions.

Share Button