Un error en la funció auto-completat pot deixar les teves contrasenyes al descobert

El Firefox és l’unic navegador no afectat per aquest error.

Si ets de les persones que utilitzes els navegadors Google Chrome, Opera o Safari per accedir als teus serveis personals o realitzar compres per Internet, extrema les precaucions perquè una vulnerabilitat en la funció d’auto-completat pot deixar les teves contrasenyes o les dades de les teves targetes de crèdit al descobert.

L’expert en seguretat finès Viljami Kuosmanen ha publicat al seu perfil de GitHub un comunicat que explica que en els citats navegadors la informació privada que contenen els quadres de text ocult es pot recuperar amb el simple truc de l’auto-completat. És a dir, que a més d’emplenar la informació que l’usuari està visualitzant en pantalla, també pot emplenar altres dades personals que no es veuen, com el teu número de telèfon, el teu domicili o la teva targeta de crèdit.

L’auto-completat és una funció molt útil que ofereixen molts navegadors per estalviar-nos la tediosa feina d’introduir manualment les nostres dades cada cop que accedim al nostre perfil personal en diferents serveis. Això inclou, contrasenyes o informació financera.

Així els cibercriminals, amb un simple atac de pesca (phishing en anglès), poden robar tota la nostra informació personal. L’únic navegador a qui no l’afecta aquesta vulnerabilitat és el Firefox, a causa que la seva funció d’auto-completat solament està disponible per a un quadre alhora.

Si ets dels que encara no utilitzes el Firefox, aquest pot ser un bon motiu per començar-ho a fer.

Share Button