Mozilla vol que més usuaris utilitzin la branca Nigthly del Firefox

Com recordareu, el Firefox té tres branques: estable o Release, Beta i Nightly.

El funcionament és el següent: cada dia la versió Nightly s’actualitza amb tots els canvis i millores que s’han afegit al codi. Cada sis setmanes aquests canvis s’incorporen a la versió Beta i, sis setmanes més tard, aquesta versió passa a ser la de Release.

Mozilla segueix aquest sistema de desenvolupament perquè qualsevol canvi que s’incorpori a les versions Nigthly tardi com a mínim sis setmanes en acabar a la versió estable. De manera que tindrà prou temps per ser provada i utilitzada per tots els usuaris de la versió Beta.

Firefox release channels

Anteriorment hi havia una altra fase entre Nightly i Beta, la Developer Edition (abans anomenada Aurora). Això feia que un canvi a la Nightly tardés com a mínim dotze setmanes a arribar als usuaris de la versió estable. Però Mozilla va decidir treure-la i simplificar el procés, per fer el llançament de noves version més àgil.

Això, però, implica que tots els canvis que es fan passen menys temps a la zona de proves. És per aquest motiu que Mozilla ha fet una crida per animar els usuaris a utilitzar la versió Nigthly.

Com que s’actualitza diàriament, quan es detecta un error, és molt més fàcil esmenar-lo, perquè se sap que el problema és degut a un error introduït les darreres 24 hores i, per tant, és més fàcil trobar-ne la causa. Alhora que per als desenvolupadors és molt més fàcil arreglar codi que tenen fresc perquè hi van estar treballant els últims dies, que arreglar un error en un codi en què van treballar fa mesos.

Evidentment, però, la versió Nigthly és una versió més inestable que les versions estable o Beta, així que no es recomana utilitzar aquesta versió a usuaris que no siguin prou experimentats.

Fons de pantalla del Firefox Nightly

Així, quina versió del Firefox hauria d’utilitzar?

  • Estable: l’únic que vols és utilitzar el Firefox per navegar per Internet, sense maldecaps.
  • Beta: ets un entusiasta del Firefox i tens ganes de provar les últimes novetats abans que la resta.
  • Nigthly: ets una persona compromesa amb Mozilla, amb coneixements d’informàtica i que està disposada a sacrificar l’estabilitat del Firefox a canvi d’ajudar al seu desenvolupament.

A més, Mozilla ha creat diversos canals per seguir les novetats de la versió Nigthly en viu, com un blog o un compte de Twitter així com una llista actualitzada de les novetats que incorpora.

Share Button